Wall Street snudde til oppgang – Airbnb skjøt opp

Pilene pekte oppover ved stengetid på Wall Street, etter at dagen startet med nedgang. Airbnb steg kraftig etter gode kvartalsresultater.

Publisert:

Pilene pekte nedover fra start for de tre nøkkelindeksene på New York-børsen onsdag. Nedgangen avtok utover i handelsdagen, og både Nasdaq og S&P 500 snudde deretter til grønt.

Slik ser det ut rundt ved stengetid klokken 22.00 norsk tid:

  • Dow Jones steg 0,11 prosent.
  • Nasdaq steg 0,92 prosent.
  • S&P 500 endte opp 0,28 prosent.

Tirsdag endte blandet på Wall Street, etter overraskende inflasjonstall tidligere på dagen.

Les på E24+

Christine (29) tjener 15.000 kroner ekstra i måneden: – Noe for alle

Tall fra amerikanske statistikkmyndigheter viste at prisveksten i USA lå på 6,4 prosent i januar målt mot samme tid i fjor. Kjerneinflasjonen, som måler prisveksten sett bort fra mat- og energivarer, havnet på 5,6 posent.

Begge tallene var sterkere enn ventet. På forhånd ventet analytikerne at inflasjonen skulle havne på 6,2 prosent og kjerneinflasjonen skulle dempe seg til 5,5 prosent.

– Fortsatt ukomfortabelt sterke tall for sentralbanken, sa Marius Gonsholt Hov, sjeføkonom i Handelsbanken til E24 etter at tallene ble kjent.

Økning i detaljhandelen

Før børsåpning onsdag kom det tall som viser at detaljomsetningen i USA var opp 3,0 prosent på månedsbasis i januar, som var høyere enn den forventede oppgangen på 1,8 prosent, ifølge Trading Economics.

Forrige måneds oppgang kommer etter to måneder med nedgang i detaljomsetningen på slutten av fjoråret, og var den høyeste månedlige økningen i detaljhandelen på månedsbasis siden mars 2021, ifølge Wall Street Journal.

Detaljomsetningen eksklusiv salg av kjøretøysalg hadde en oppgang på 2,3 prosent på i januar. På forhånd var det ventet en oppgang på 1,8 prosent.

Les på E24+

Det lysner på børsene

– Arbeidsmarkedets robusthet er hovedgrunnen til at forbrukerne fortsetter å bruke penger, og så lenge det er tilfellet vil inflasjonen holde seg der den er, skriver Chris Zaccarelli, investeringssjef for Independent Advisor Alliance i et notat onsdag, ifølge CNBC.

Tidligere denne måneden kom det tall som viser at arbeidsmarkedet i USA fortsatt var sterkt i januar. Det ble skapt 517.000 nye jobber utenfor landbruket i USA sist måned. På forhånd ventet økonomene at det ville bli skapt 188.000 nye jobber. Arbeidsledigheten falt samtidig til 3,4 prosent.

Airbnb med høyere omsetning enn ventet

Det San Francisco-baserte utleieselskapet Airbnb åpnet tirsdag etter stengetid på Wall Street regnskapsbøkene for fjerde kvartal. I fjorårets siste kvartal hadde selskapet en omsetning på 1,9 milliarder dollar, opp fra 1,5 milliarder dollar i samme kvartal i 2021.

Resultat per aksje endte på 48 cent i kvartalet, opp fra 8 cent i fjerde kvartal 2021. For 2022 som helhet fikk Airbnb et overskudd på 1,9 milliarder dollar, tilsvarende 19,2 milliarder norske kroner.

Utleieselskapet Airbnb skjøt opp på Wall Street onsdag.

Videre varsler utleieselskapet høyere omsetning i årets første kvartal enn det analytikerne har lagt i sine beregninger.

Airbnb signaliserer at de ser for seg en omsetning på mellom 1,75 til 1,82 milliarder dollar årets første kvartal. Det er høyere enn hva analytikerne ventet, som ser for seg at Airbnb vil ha en omsetning på 1,68 milliarder dollar ved utgangen av dette kvartalet, skriver Bloomberg.

Aksjen skjøt opp nesten ni prosent i etterhandelen på Wall Street tirsdag. Airbnb-aksjen har steget over 40 prosent det siste året.

Onsdag steg aksjen 13,35 prosent.

Les også

Airbnb-aksjen rett opp etter ferskt inntektsvarsel

Tripadvisor med økt etterspørsel og høyere omsetning

Reisenettstedet Tripadvisor forbedrer både resultatet og omsetningen i fjerde kvartal, og kan vise til sterk vekst i hele 2022.

Selskapet minsker underskuddet i fjerde kvartal til minus 3 millioner dollar, opp fra minus 29 millioner dollar i 2021. For året endte resultatet etter skatt på 20 millioner, mot minus 148 millioner året i forveien.

Selskapets omsetning økte 47 prosent til 354 millioner dollar i fjerde kvartal. Kvartalet var ikke like sterkt som året som helhet, for i 2022 økte omsetningen 65 prosent til 1.492 milliarder dollar. Selskapet skriver at veksten ble drevet av økt kundeetterspørsel etter reiseservice, ettersom reiserestriksjoner i en rekke land har blitt redusert eller fjernet.

Aksjen steg over åtte prosent like etter børsåpning, men utover i handelsdagen avtok oppgangen.

Aksjen endte til slutt med en oppgang på 0,28 prosent.

Les også

Mowi skal kutte 435 jobber uavhengig av lakseskatten

Energiaksjer falt

Energisektoren var blant de som tynger markedet mest onsdag, skriver CNBC.

Oljeselskapene Chevron og ExxonMobil falt henholdsvis 1,04 prosent og 0,21 prosent.

Devon Energy falt 10,49 prosent. Selskapet ble en av S&P 500-indeksens store tapere for dagen, skriver avisen, etter å ha levert skuffende kvartalstall tirsdag.

Les også

Hever anslaget for rentetoppen etter sterke BNP-tall

Publisert:

Her kan du lese mer om