Bred oppgang på Wall Street før inflasjonsfasit

Optimismen rår i de amerikanske markedene, hvor spesielt teknologiaksjer klatret.

Publisert:

Slik ser det ut for de tre toneangivende indeksene på Wall Street etter børsstenging:

  • S&P 500 er opp 1,28 prosent
  • Dow Jones er opp 0,80 prosent
  • Nasdaq Composite er opp 1,76 prosent

Det er første gang siden september at teknologiindeksen Nasdaq stiger for fjerde dag på rad, ifølge CNBC. Indeksen har klatret denne uken da investorer har handlet i teknologiaksjer som forventes å stige hvis Fed letter på rentehevingene.

«Når vi nærmer oss slutten av renteøkningskampanjen til Fed, bør teknologiaksjer stige», sa Gina Bolvin, president i Bolvin Wealth Management Group til CNBC.

Oljeprisen har styrket seg gjennom dagen.

Nordsjøolje (brent spot) handles for 82,8 dollar fatet onsdag kveld. Det er opp mer enn fire prosent fra midnatt.

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp, hold og selg blant retail-aksjene

Inflasjonstall for desember

I morgen kommer amerikanske inflasjonstall for desember. Disse følges tett av markedet. Det siste året har vært preget høy prisvekst og påfølgende renteøkninger fra USAs sentralbank for å dempe inflasjonen.

– Jeg tror det kommer til å bli en utfordring å prøve å tidfeste når Fed til slutt vil begynne å kutte renten, sier seniorstrateg Matthew Palazzolo i Bernstein Private Wealth Management til CNBC.

Gårsdagen begynte rolig i de amerikanske aksjemarkedene, men stemningen løftet seg i løpet av handelsdagen. De tre toneangivende indeksene endte i pluss.

Oppgang for meme-aksje

Forrige torsdag varslet butikkjeden Bed Bath & Beyond at selskapet er i ferd med å gå tom for penger, og at de økonomiske problemer kan lede til konkurs.

Det førte aksjen først rett ned, men de siste dagene har spekulasjoner på internettforum gitt aksjen et stort bykst. På blant annet Reddit går rykter om et mulig oppkjøp av selskapet, noe som onsdag fører aksjen opp over 68 prosent.

Oppgang i verdensmarkedene

På børsene i Europa er det oppgang rett før åpning i de amerikanske aksjemarkedene. Børsen i Frankfurt stiger over 1 prosent, med Paris- og London-børsen hakk i hæl.

I Asia var det bred børsoppgang i morgentimene. Samtlige av de toneangivende børsene steg. Både Nikkei-indeksen og Hang Seng-indeksen var opp over 1 prosent.

Oslo Børs endte dagen svakt ned 0,15 prosent.

Publisert:

Her kan du lese mer om