Kraftig resultatvekst for Buffetts Berkshire

Warren Buffets konglomerat Berkshire Hathaway kan vise til et resultat på 188 milliarder kroner i første kvartal. Samtidig er investorlegenden bekymret for utviklingen i Kraft Heinz.

RESULTATVEKST: Warren Buffett kan smile hele veien inn til lørdagens generalforsamling etter å ha levert et sterkt kvartalsresultat.

Foto: Scott Morgan Reuters
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert: Publisert:

Konglomeratet Berkshire Hathaway endte årets første kvartal med et resultat etter skatt på 21,7 milliarder dollar, tilsvarende 188 milliarder kroner. Resultatet per aksje ble med det på 13.209 dollar.

Til sammenligning hadde det Warren Buffett-kontrollerte konglomeratet et resultat etter skatt på minus 1,1 milliarder dollar, eller minus 692 dollar per aksje i samme kvartal i fjor.

Det svært gode resultatet kommer etter den globale børsoppgangen i første kvartal. 16,1 milliarder dollar av resultatet kommer direkte fra oppgang i aksjer konglomeratet eier, ifølge selskapets rapport.

Driftsresultatet for første kvartal endte på 5,55 milliarder dollar, tilsvarende 3.388 dollar per A-aksje.

Ifølge et konsensusestimat innhentet av Refinitiv var det ventet at driftsresultatet ville ende på 5,7 milliarder dollar, eller 3.390 dollar per A-aksje, skriver Financial Times.

Les også

Bill Gates: «For første gang i min levetid stiller folk spørsmål ved om vi trenger milliardærer»

Kjøpte Amazon-aksjer

Berkshire Hathaway har eierinteresser i blant annet Apple, Bank of America, Coca-Cola og Kraft Heinz. Så sent som torsdag kveld offentliggjorde Buffett at selskapet nå også har kjøpt aksjer i Amazon.

– En av fyrene på kontoret som styrer med pengene har kjøpt noe i Amazon, så det vil vises i rapporten senere i mai, sa Buffett til CNBC.

En av «fyrene» refererer ifølge CNBC enten til Todd Combs eller Ted Weschler som hver har porteføljer med en verdi på mer enn 13 milliarder dollar. Det tilsvarer 113 milliarder kroner, hver.

At han ikke styrte investeringene selv betyr ikke at investorlegenden har noe mot Amazon.

– Jo da, jeg har vært en fan lenge, og jeg har vært en idiot som ikke har kjøpt aksjer, uttalte Buffett.

Les på E24+

Slik ble han verdens rikeste mann

Woodstock for kapitalister

Lørdagens kvartalsrapport legges frem i forbindelse med at selskapet avholder sin generalforsamling i Omaha, Nebraska samme dag.

Titusener av aksjonærer i selskapet er forventet å komme til generalforsamlingen som er ventet å vare i rundt fem timer. Arrangementet pleier å bli kalt Woodstock for kapitalister. Det har tidligere blitt laget en dokumentarfilm med samme navn, om det kjente arrangementet.

Under generalforsamlingen er det ventet at Buffett og styrets nestleder Charlie Munger inntar scenen for å snakke om investeringsfilosofien sin og gi sine meninger om den økonomiske situasjonen i verden.

Les også

Elon Musks gigantgjeld kan senke Tesla-aksjen

Godkjenner ikke Kraft Heinz' årsrapport

I forbindelse med generalforsamlingen kom Buffett samtidig med nyheter omkring krisen i dagligvareprodusenten Kraft Heinz, som er en av Berkshires største investeringer.

– Revisoren, som i dette tilfellet er Pricewaterhouse, har ikke godkjent 10-k (selskapets årsrapport red.anm.) De er nødt til å forklare hvorfor de ikke har godkjent den, men de har ikke gjort det ... det er noe som skjer, sa Buffett ifølge CNBC.

Kraft Heinz var i fjerde kvartal nødt til å ta et regnskapstap på 15,4 milliarder dollar, tilsvarende 133 milliarder kroner, gjennom nedskrivninger av tidligere oppkjøp og goodwill. Samtidig ble det kjent at det amerikanske børs- og finanstilsynet (SEC) hadde satt i gang bokettersyn i selskapet.

For under to uker siden bekreftet Kraft Heinz at toppsjef Bernardo Hees forlater selskapet 30. juni. Tidligere direktør Miguel Patricio i drikkevareprodusenten Anheuser-Busch InBev vil overta stillingen som administrerende direktør.

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Warren Buffett

Flere artikler

  1. Ny opptur for Buffetts Berkshire Hathaway

  2. Buffetts aksjonærbrev kommer lørdag: Aksjonærene venter på «elefantkjøp»

  3. Warren Buffett hamstret egne aksjer

  4. Buffetts pengebinge vokste til rekordhøye 1.089 milliarder

  5. Buffetts Berkshire Hathaway går inn dagligvaregigant