Teknologigigantene løfter Wall Street – Facebook legger frem tall onsdag

Teknologiselskapene har sendt Wall Street til rekordnivåer. Onsdag legger gigantene Facebook og Microsoft frem resultatene sine.

FLERE BRUKERE: Facebook er forventet å levere brukervekst for første kvartal i alle regioner onsdag, ifølge Marketwatch.
Publisert:

Tirsdag steg de amerikanske børsene til nye høyder, der både den brede S&P 500-indeksen og teknologitunge Nasdaq nådde rekordnivåer.

Dermed har de to indeksene hentet inn fjorårets korreksjon med en oppgang på henholdsvis 17 prosent og 22 prosent så langt i år.

Ingvild Borgen Gjerde i DNB Markets understreker at de amerikanske teknologiaksjene har vært svært sentrale for oppgangen, og at disse har blitt løftet av vekstoptimisme hos investorene.

Resultater løftet Wall Street

Fem av de mest kjente amerikanske teknologiselskapene hadde før påske steget til sammen 5.700 milliarder kroner i verdi siden årsskiftet.

Teknologiselskapene Twitter og Snap leverte tirsdag også resultater som var bedre enn ventet. Det sendte Twitter-aksjen rett opp og bidro til å løfte Wall Street til rekord, mens Snap-aksjen tok seg opp i etterhandelen, og er etter en halvtime med handel onsdag opp 2 prosent.

Også onsdag kveld norsk tid kommer investorene til å følge med på teknologigatenes inntjening, da Microsoft, Facebook skal legge frem sine resultater. Også den Nasdaq-noterte elbilprodusenten Tesla kommer med sine tall.

Les også

Comeback for teknologikjemper: Har steget med 5.700 mrd. i år

Brukervekst

Facebook er ventet å levere et fall i nettoresultatet på seks prosent fra fjorårets første kvartal, mens både inntektene og antall brukere er forventet å vokse, skriver Marketwatch.

Analytikerne venter at Facebook vil legge frem et justert resultat per aksje på 1,62 dollar, ned fra 1,69 dollar per aksje i samme periode i fjor, ifølge analysebyrået FactSet.

Inntektene er ventet å lande på 15 milliarder dollar i årets første kvartal, mot 12 milliarder i fjor.

I fjorårets første kvartal knuste Facebook forventningene både på resultat og inntekter, det til tross for Cambridge Analytica-skandalen og et omdømme under press.

Les også

DNB-topp frykter Amazon mest av alle: – At vi må jobbe hardt er det ingen tvil om

Comeback

Facebook er blant teknologiselskapene som virkelig har hatt et comeback på børs i år, etter at selskapets markedsverdi ble kraftig barbert bort i fjor.

Onsdag ettermiddag handles Facebook-aksjen til 184,51 dollar, opp 40,7 prosent for året.

I etterkant av de siste ti kvartalsrapportene har aksjen steget halvparten av gangene, ifølge FactSet. Da tallene for fjerde kvartal ble lagt frem i slutten av januar, hoppet den 11 prosent.

Av 48 analytikere som følger Facebook-aksjen har 38 en kjøpsanbefaling. Det gjennomsnittlige kursmålet er på 198,7 dollar per aksje, ifølge FactSet, gjengitt av Marketwatch.

Les også

Amazon blir med på norsk milliardprosjekt

Microsoft er ventet å levere resultatvekst, mens Tesla allerede har varslet om svakere utvikling i kvartalet.

«For pessimistisk»

Flere kinesiske nøkkeltall har styrket seg den siste tiden, samtidig som stormaktens kredittvekst har begynt å stige. Det er godt nytt for teknologiselskapene.

– At det går bedre i Kina er viktig for inntjeningen til amerikanske selskaper, og selv om flere forhold må tas i betraktning, kan nok dette bidra til å forklare hvorfor det er de amerikanske teknologiselskapene som har steget mest så langt i år, da dette er aksjesektoren i USA som har størst eksponering mot Kina og Asia, skriver Borgen Gjerde i en oppdatering.

Før resultatsesongen i USA sparket i gang i april var det ventet at den ville bli nedslående. Analytikerne spådde at S & P 500-selskapenes resultat etter skatt ville falle med 4,2 prosent fra samme periode i fjor.

– Nå kan det imidlertid se ut til at denne forventningen var for pessimistisk, som så ofte er tilfellet, og dette er selvfølgelig en viktig forklaring bak børsoppgangen den siste tiden, påpeker Borgen Gjerde.

Så langt har 78 prosent av de 104 S&P 500- selskapene som har lagt frem tall levert bedre enn ventet på forhånd, ifølge analysebyrået Refinitiv.

Publisert: