Elkjøp-sjef Jaan Ivar Semlitsch ny konsernsjef i Orkla

Stein Erik Hagen og Orkla-styret dro til Elkjøp for å finne arvtageren etter Peter A. Ruzicka.

Jaan Ivar Semlitsch,

Foto: Jon Olav Nesvold NTB scanpix
 • André Haugen
 • Marius Lorentzen
Publisert:

– Å kunne lede Orkla inn i fremtiden er på mange måter en drøm som går i oppfyllelse, sier Jaan Ivar Semlitsch (47) i en uttalelse onsdag morgen.

Semlitsch går nemlig fra å være toppsjef i Elkjøp Nordic til å lede merkevarekonsernet Orkla, der Stein Erik Hagen er storaksjonær og styreleder.

Semlitsch har i tillegg til bakgrunnen fra Elkjøp også hatt lederstillinger i blant annet Rema Industrier, Plantasjen og Statoil Retail.

– Jeg er glad for at Jaan Ivar Semlitsch har takket ja til stillingen. Han har 24 års bred ledererfaring fra nordisk og internasjonal virksomhet, og han har vært toppsjef i en rekke bedrifter med stor suksess. Et samlet styre mener Semlitsch er rett person til å lede Orkla i tiden som kommer, sier styreleder Stein Erik Hagen.

Semlitsch har vært toppsjef i Elkjøp Nordic i seks år. Det siste året har han også vært sjef for den internasjonale virksomheten til Elkjøps eier, Dixons Carphone.

Semlitsch tar over etter Peter A. Ruzicka som etter mange år i sjefsstolen i Orkla gikk av 7. mai. Terje Andersen ble da konstituert konsernsjef, og han vil fortsette frem til Semlitsch tar over.

Det er ikke helt klart når han begynner i stillingen, men det blir senest 1. desember, skriver Orkla.

I tillegg til jobben i Elkjøp har Jaan Ivar Semlitsch i tillegg sittet i styret i DNB siden 2014 og Brav Norway (Swix Sport) siden 2016.

Bakgrunn: Peter A. Ruzicka slutter som konsernsjef i Orkla

Les også

Skår i gleden etter sterke Orkla-tall: Dagligvare-konkurrenter rammer skjønnhetsproduktene

Finansdirektøren tar over i Elkjøp

Hos elektronikkgiganten Elkjøp Nordic er det nå Erik G. Sønsterud som tar over som konsernsjef etter Semlitsch. Det vil skje innen utgangen av juni, ifølge en melding fra selskapet.

Sønsterud har de siste to årene vært finansdirektør i Elkjøp Nordic. Før det hadde han samme stilling i Møller Mobility Group og han har også erfaring fra konsulent- og revisjonsselskapet PWC.

– Jeg ser virkelig frem til å lede Elkjøp Nordics virksomhet videre. Det er en spennende tid for handel i Norden og Elkjøp har sterk vekst og svært gode resultater, sier Sønsterud.

– Jeg har hatt seks fantastiske år i Elkjøp. Selskapet er i rivende utvikling, i en bransje som er svært spennende. Det har vært inspirerende å lede et så sterkt selskap, med så mange dyktige mennesker både i butikk og på hovedkontorene. Selv om det er vemodig å forlate Elkjøp, ser jeg nå frem til å ta over som konsernsjef for Orkla ASA, sier Semlitsch om jobben og konsernet han nå forlater.

Les også

Orkla leverer sterkere resultater enn ventet

Les også

Orkla-sjefen slutter

Les også

Rekordtall for Elkjøp: Vil åpne butikker i nye land

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Orkla
 2. Elkjøp

Flere artikler

 1. Stein Erik Hagen om den nye Orkla-sjefen: – Vi tenker likt og snakker samme språk

 2. Rekordtall for Elkjøp: Vil åpne butikker i nye land

 3. Betalt innhold

  Endte opp «på kjøkkenet» til konkurrenten under coronakrisen

 4. Stein Erik Hagen vurderer å børsnotere Komplett etter rekordår

 5. Solid salgsvekst for Orkla