Facebook leverer sterke tall – aksjen stiger

Mark Zuckerbergs selskap slår alle anslag fra analytikerne. Samtidig øker antallet aktive brukere.

Facebooks rapporter
 • Martin Hagh Høgseth
Publisert:

Sosiale medier-kjempen kan notere seg 1,62 milliarder daglig aktive brukere i tredje kvartal, en oppgang på ni prosent fra samme kvartal i fjor. Samtidig er det like over analytikernes forventninger.

Facebook anslår samtidig at 2,2 milliarder mennesker bruker en av selskapets mange tjenester hver dag. Dette inkluderer blant annet Instagram, Whatsapp og Messenger, i tillegg til kjerneplattformen.

Selskapets resultat endte på 6,09 milliarder dollar, tilsvarende 2,12 dollar per aksje. På forhånd var det ventet at Facebook ville ende med et resultat på 1,91 dollar per aksje, ifølge Refinitiv-esimater, skriver CNBC.

– Vi hadde et godt kvartal og vårt samfunn og drift fortsatte å vokse, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg i en uttalelse.

– Vi fokuserer på å gjøre fremgang på store sosiale utfordringer og bygger nye opplevelser som vil bedre folks liv over hele verden, fortsetter Facebook-sjefen.

Det var ventet at selskapet ville vise til en inntektsvekst på 27 prosent fra året før, noe som vil si en omsetning på 17,37 milliarder dollar i tredje kvartal.

Viktige mobilannonser

Fasit endte på 17,38 milliarder dollar, noe som betyr at selskapet også her såvidt leverer sterkere enn hva analytikerne i forkant så for seg. Veksten ble med det på 28 prosent.

Snittinntekten per bruker endte med det på 7,26 dollar, noe som er noe høyere enn spådommen på 7,09 dollar per aksje.

Tallene viser også at mobilen blir viktigere og viktigere for Facebook. I tredje kvartal kom 94 prosent av reklameinntektene fra mobilannonser. Dette var en økning på 2 prosentpoeng fra samme tid året før.

Facebook-aksjen er opp over tre prosent i etterhandelen kort tid etter at rapporten er sluppet.

Selskapet opplyser samtidig at de månedlige aktive brukerne endte på 2,45 milliarder, noe som er en økning på 8 prosent fra året før. Dette er helt i tråd med forventningene.

Kvartalsrapporten fra selskapet
Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Facebooks rapporter
 2. Facebook
 3. Sosiale medier
 4. Mark Zuckerberg
 5. Resultatrushet
 6. Aksjelive

Flere artikler

 1. Facebook med inntektsløft i forrige kvartal

 2. Facebook-aksjen raste etter kvartalsrapport

 3. Facebook slår analytikernes forventninger: Dobler resultatet fra i fjor

 4. Twitter med liten skuffelse i fjerde kvartal – bommet på brukertall

 5. 1,82 milliarder bruker Facebook hver eneste dag