Kraftig resultatfall for Samsung

Bunnlinjen til Samsung ble redusert med 53 prosent i andre kvartal. Nedgang i salg av minnebrikker er hovedårsaken, opplyser selskapet.

Foto: Ahn Young-joon AP
  • NTB
  • E24
Publisert:,

Den sørkoreanske teknologikjempen reduserte overskuddet i andre kvartal fra 11.040 milliarder won i andre kvartal i fjor, til 5.180 milliarder won (38,5 milliarder kroner) i andre kvartal i år.

Selskapet varslet i starten av juli at de ventet en kraftig nedgang og anslo den kom til å være på 56 prosent.

Også i årets første kvartal gikk Samsungs overskudd ned, da med 56 prosent.

Omsetningen kom inn på 56.130 milliarder won (417 milliarder kroner), ned fra 58.480 milliarder i samme periode i fjor, og driftsresultatet falt til 6.600 milliarder won (6.600 milliarder kroner), ned fra 14.870 milliarder i 2018.

Les på E24+ (for abonnenter)

Er Facebook et monopol?

Tøff konkurranse

Prisen på minnebrikker har falt som følge av at etterspørselen har blitt mindre og forklares som hovedårsaken til den kraftige nedgangen, heter det i meldingen fra IT-giganten.

Mobildivisjonen leverte et overskudd på 1,6 milliarder won, hvilket er en tilbakegang på 42 prosent, sammenlignet med samme periode i fjor. Selskapet sier de tynges av svakere salg av flaggskipstelefoner, og økte kostnader til markedsføring.

Til tross for at Samsung venter at to av deres høstlanseringer, deriblant den sammenleggbare telefonen, vil bli tatt godt imot og levere overskudd – forblir smarttelefonmarkedet svakt, hvilket begrenser oppsiden.

Resultatrush

Samsung-tallene kommer dagen etter at sørkoreanernes argeste konkurrenter i mobilmarkedet – Apple og Huawei – begge la frem tall.

Apple måtte også informere markedet om et resultatfall, iPhone-produsentens bunnlinje falt fra 11,5 milliarder dollar, til 10 milliarder (87,5 milliarder kroner).

Selskapet klarte dog å øke inntektene igjen, fra 53,3 milliarder dollar i fjor, til 53,8 milliarder i år.

Les på E24+ (for abonnenter)

Enklere, billigere, raskere, tryggere: Derfor blør Vipps penger

– Vi er glade for at vi har gått tilbake til vekst. I tillegg er det en rekordhøy inntekt for tredje kvartal, det beste tredje kvartalet vi noensinne har hatt, sier Apple-sjef Tim Cook til CNBC.

Huawei på sin side økte omsetningen i årets første seks måneder med 23 prosent, til 401,3 milliarder yuan (511 milliarder kroner).

Kineserne rapporterte også at salget av smarttelefoner økte med 24 prosent, og selskapet har sikret seg 50 kommersielle 5G-kontrakter og levert mer enn 150.000 basestasjoner verden over.

Her kan du lese mer om

  1. Samsung
  2. Apple

Flere artikler

  1. USA gransker teknologikjempene

  2. Opptur for Oljefondets toppaksjer: Microsoft er størst igjen

  3. Blandet på Asia-børsene etter kraftig fall mandag

  4. Annonsørinnhold

  5. Fjerde resultatvarsel fra Samsung i år: IT-giganten venter kraftig nedgang

  6. Apple slipper Airpods Pro til 3.000 kroner