Meglerhus: Nel-aksjen er «førstevalg innen fornybar energi»

Sparebank 1 Markets har klokkertro på Nel, og mener hydrogenaksjen kan doble seg i verdi.

 • Ine Brunborg
Publisert: Publisert:

Aksjene i hydrogenselskapet Nel har klatret høyere på Oslo Børs den siste tiden. De siste tre månedene har aksjen steget med nær 30 prosent, fra å koste rundt åtte kroner til like over ti kroner.

Bare den siste uken har aksjen steget med mer enn 13 prosent, inkludert dagens oppgang.

Meglerhuset Sparebank1 Markets tror veksten vil fortsette, og setter kursmålet på 20 kroner i en fersk rapport publisert denne uken.

Det vil i så fall innebære at Nel-aksjen dobler seg i verdi. Torsdag morgen handles hydrogenaksjen for 10,29 kroner, foreløpig opp 4,2 prosent for dagen.

Førstevalg

Sparebank 1 Markets, som fra før har satt en kjøp-anbefaling på aksjen, skriver at Nel er deres førstevalg innen fornybar energi i 2020.

Analytiker Jonas Meyer begrunner det med tre punkter:

 • Et hydrogenmarked i vekst
 • Nels posisjon som ledende aktør
 • Mulige verdifulle kontrakter i fremtiden

«Markedet for grønn hydrogen vokser fortere enn det folk forventer og vi mener det vil bli en industri verdt milliarder av dollar på grunn av økonomisk konkurransekraft,» skriver han i rapporten.

Her trekker analytikeren blant annet frem betydelige prisreduksjoner innenfor fornybar energi. Det gjør grønn hydrogen konkurransedyktig mot såkalt grått hydrogen, som utvinnes fra gass med CO₂-utslipp, mener meglerhuset.

I tillegg kan en rekke nye markeder åpne seg opp, siden hydrogen er billigere enn fossile alternativer. Det kan sende en rekke prosjekter i Nels retning, legger analytikeren til.

– Perfekt posisjonert

Meglerhuset omtaler Nel som «perfekt posisjonert» for sterk vekst fremover, og trekker frem selskapets kontantbalanse på 150 millioner dollar, i tillegg til det som omtales som markedsledende teknologi og et erfarent lederteam.

«I tillegg mener vi at Nel er et godt strategisk valg for store selskaper som ønsker å komme inn i markedet,» heter det i rapporten.

Fremover, i løpet av de neste seks til tolv månedene, tror meglerhuset også at en rekke «triggere» kan bidra til å løfte verdien til Nel-aksjen.

«Det mest åpenbare er et økende volum av ordre», skriver Sparebank 1 Markets.

I tillegg mener meglerhuset at Nokola Motor, en av Nels viktigste kunder, potensielt kan foreta en børsnotering. «Det vil i så fall redusere motpartsrisikoen for Nel,» heter det i rapporten.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Nel
 2. Sparebank 1 Markets
 3. Fornybar energi
 4. Nikola Motor Company
 5. Oslo Børs

Flere artikler

 1. Grønt Røkke-ras på børs: – Overdrevet

 2. – Det handler om å gjøre «arvesølvet» til «klimagullet»

 3. Nel mer verdt enn Aker: – Har vært et eventyr

 4. Hydrogenaksjene på Oslo Børs skjøt opp 20 milliarder på én uke

 5. Spetalen med short-smell på 30 millioner i grønn aksje