- Conan har under 100.000 spillere

DnB Nor Markets tegner dystre utsikter for spillselskapet Funcom.

  • Sindre Heyerdahl
Publisert: Publisert:

- Vi forbereder oss på dystre utsikter når Funcom

OSE

FUNCOM

presenterer tallene for tredje kvartal 12. november, skriver analytiker Fredrik Thoresen i DnN Nor Markets i en fersk rapport mandag.

DnB Nor Markets mener Conan nå har under 100.000 abonnenter, og spør seg også om det store frafallet fortsatt lurer rundt neste korsvei.

Verdisettingen er baseret på kontantbeholdningen - som ifølge meglerhuset sannsynligvis vil falle ytterligere med Funcoms nåværende strategi.

DnB Nor Markets senker mandag kursmålet på aksjen fra 6 til 5 kroner , med har en hold-anbefaling på Funcom. I mai ble aksjen handlet til 54 kroner - i dag handles den til 4,49 kroner.

Følg aksjen minutt for minutt med E24 Børs

Les også hovedsaken:

Ser få lyspunkter

Her er hovedpunktene i DnB Nors ferske Funcom-analyse:

Mindre spilletid. "Selv om den dirkekte virkningen av spillere som går fra "Age of Conan" til "Warhammer" ikke er mulig å lese ut fra nåværende statistikk, har Xfire-spilletid for Conan falt med 24 prosent siden Warhammers lansering 18. september", skriver meglerhuset.

Under 100.000 abonnenter. "Basert på et vektet snitt av spillere som bruker Xfire for MMO-spill (massively multiplayer online), har Conan nå under 80.000 aktive spillere", skriver DnB Nor Markets.

Ingen plan B. "Vi mener den nåværende strategien er ugjennomførlig", skriver meglerhuset, og peker blant annet på at "Age of Conans" kontantstrøm sannsynligvis ikke vil støtte fortsatt utvikling av store MMO-spill.

Frafall. "Ekspansjonspakken til World of Warcraft slippes dagen etter Funcoms tredjekvartalsrapporten. Er det store frafallet fortsatt foran oss?", spør DnB Nor Markets.

I forbindelse med andrekvartalsfremleggelsen opplyste Funcom om at de hadde 415.000 spillere. Tallet inkluderte et ukjent antall som fortsatt spilte i gratisperioden. Siden har ikke Funcom kommet med nye tall.

Flere E24-nyheter

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Funcom

Flere artikler

  1. - Conan er en flopp

  2. - Conan slått av kabal

  3. Conan kan forlate tronen

  4. Blodrødt for Funcom

  5. Funcom gir opp storspillene