Bernard Arnault blir med Jeff Bezos og Bill Gates i eksklusiv klubb

Europas rikeste mann har nå en formue på over 100 milliarder dollar. Utenom Arnault er det bare Jeff Bezos og Bill Gates som har så mye penger.

MILLIARDÆRKLUBBEN: Bernard Arnault er en av verdens tre rikeste menn.
 • Julia Kirsebom Thommessen
Publisert: Publisert:

Forrige uke skrev Bloomberg at Bernard Arnault nå kunne skryte av å ha en formue på over 100 milliarder dollar, noe som tilsvarer nesten 900 milliarder kroner.

Arnault fikk medlemskap i den eksklusive milliardærklubben etter at LVMH-aksjer steg til rekordhøye 368,80 euro per aksje, nesten 4.000 kroner, ifølge Bloomberg.

Formuen til franskmannen har økt med nesten 32 milliarder dollar i år, mer enn noen annen på milliardærindeksen til Bloomberg.

Beløpet tilsvarer 286 milliarder kroner.

LVMH-sjefen har dermed passert Warren Buffet som verdens tredje rikeste person.

Les også

MacKenzie Bezos donerer halvparten av formuen til veldedige formål

Godt selskap

Franskmannen, som fra før har tittelen Europas rikeste mann, er i selskap med Amazon-milliardæren Jeff Bezos og Microsoft-grunnlegger Bill Gates.

Arnault er dermed den eneste i trioen som ikke er amerikansk.

Amazon-gründeren Jeff Bezos er verdens rikeste mann, selv om han måtte gi fra seg aksjer i Amazon til en verdi av 35,6 milliarder dollar, tilsvarende 305,8 milliarder kroner, i skilsmisseoppgjøret med ekskona Mackenzie Bezos.

Skilsmissen gjorde ekskona til verdens tredje rikeste kvinne. Selv satt Bezos igjen med 115 milliarder dollar etter overdragelsen.

Ifølge Business Insider er Bill Gates 9,5 milliarder dollar rikere enn han var for et år siden. Amerikaneren, som er verdens andre rikeste person, startet sammen med kona Melinda Gates i 2010 the Giving Pledge, og lover å donere mesteparten av formuen til veldedige formål.

Mackenzie Bezos, Warren Buffet og Elon Musk er blant milliardærene som er medlem i klubben. Alle medlemmene forplikter seg til å gi bort minst halvparten av formuen sin.

Kjell Inge Røkke er den eneste nordmannen som er medlem av den eksklusive klubben.

Business Insider spår at klubben kan være verdt 600 milliarder dollar, altså 5.363 milliarder kroner, innen 2022.

Les også

Luksusmilliardær gir 960 millioner til Notre-Dame

Bidrar til Notre-Dame

Arnault har gjort seg rik på luksusvarer, og er et anerkjent navn i moteindustrien. milliardæren er styreformann og direktør i LVMH-konsernet, som eier blant annet luksusvaremerket Louis Vuitton, kosmetikkgiganten Sephora og klokkemerkene TAG Heuer og Bvlgari.

Tidligere i år meldte E24 at Arnault lovet å donere 200 millioner euro, tilsvarende 1,92 milliarder norske kroner, til gjenoppbygningen av Notre-Dame.

Den franske katedralen anses som selve symbolet på Frankrike, og flere franske rikinger og selskaper lovet å donere til restaureringen av den nesten 900 år gamle bygningen. Blant annet François-Henri Pinault fra investeringsselskapet Artemis og stiftelsen Bettencourt Schueller Foundation lovet å bidra.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Paris
 2. USA
 3. Mote
 4. Microsoft
 5. Amazon
 6. Dollar
 7. Gründere

Flere artikler

 1. Dytter Bill Gates ned til tredjeplass: Franske Bernard Arnault er verdens nest rikeste

 2. Jeff Bezos' ekskone donerer bort milliarder av formuen

 3. De største taperne blant milliardærene: Han har mistet 191 milliarder av formuen

 4. Gir bort over 150 milliarder kroner

 5. MacKenzie Bezos har solgt Amazon-aksjer for 3,7 mrd.