Dagen på Wall Street

Nedgang på Wall Street

Uendret rente ut 2023 ga en positiv stigning onsdag kveld, men det varte ikke lenge før de tre hovedindeksene fortsatte å falle.

Kevin Lamarque / X00157
 • Benedicte Storm Bamvik
 • Ine Brunborg
 • Hans Jordheim
Publisert:,

Onsdag kveld steg den industritunge Dow Jones indeksen over 1 prosent, etter at den amerikanske sentralbanken kunngjorde under dagens møte at styringsrenten holder seg uendret.

De tre hovedindeksene gikk oppover etter rentebeskjeden, men snaut en time senere var det stor nedgang blant hovedindeksene.

Slik ser det ut ved stengetid onsdag:

 • Dow Jones opp 0,13 prosent
 • Nasdaq Composite ned 1,25 prosent
 • S&P 500 ned 0,46 prosent

Federal Reserve (FED) holder styringsrenten uendret på intervallet mellom 0 og 0,25 prosent, og forteller at den ikke vil bli endret på mange år. Nå venter sentralbanken uendret rente ut 2023.

Det var på forhånd ikke ventet at Fed ville endre renten eller legge om kurs i særlig grad, men kun forsikre markedene om at sentralbanken ikke ser for seg å sette opp renten på flere år, ifølge CNBC.

Dollaren svekker seg noe etter kunngjøringen. Der kom det også frem at sentralbanken venter et fall i ledigheten, til 7,6 prosent ved utgangen av 2020. I august lå den på 8,4 prosent.

Ellers har det kommet ferske tall for den amerikanske detaljhandelen før åpningstid, som viste en oppgang på 0,6 prosent på månedsbasis i august. Det er under forventningene om en oppgang på 1,0 prosent, ifølge Direkt Makro.

Teknologiaksjene så også en bred nedgang onsdag. Amazon var ned over 2 prosent, Microsoft ned nesten 2 prosent, Netflix ned 2,45 prosent og Facebook falt over 3 prosent. Telsa og Apple falt henholdsvis 1,78 og 2,95 prosent.

Oljeprisen stiger

Onsdag kveld stiger oljeprisen etter oljelagertall fra American Petroleum Institute (API).

Hoppet skjer også til tross for at flere olje-og gasselskaper i helgen begynte å stenge ned offshoreproduksjonen utenfor kysten av Florida, der den tropiske stormen «Sally» herjet.

Equinor var et av selskapene som tok grep, og stengte Titan-plattformen i Mexicogolfen.

Det opplyste selskapet til Reuters søndag.

Tallene fra API viser at de amerikanske råoljelagrene ligger på 496 millioner fat, et fall på 4,4 millioner fat fra forrige uke.

Et fat nordsjøolje (brent) ble handlet for 42,46 dollar, og var opp 3,91 prosent ved stengetid. Amerikansk lettoljen var også opp over 4 prosent, og ble handlet for over 40 dollar.

8 september falt oljeprisen til under 40 dollar - så lav har den ikke vært siden starten av juni.

Her kan du lese mer om

 1. Dagen på Wall Street
 2. Wall Street
 3. Dow Jones
 4. S&P 500
 5. Nasdaq
 6. Federal Reserve
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Asia-opptur etter mini-comeback på Wall Street

 2. Fed ser for seg uendret rente ut 2023

 3. Amerikanske flyaksjer suser opp på håp om redningspakke

 4. Annonsørinnhold

 5. Tesla og Apple hoppet på Wall Street etter aksjesplitt

 6. Ny jubeldag for Tesla på Wall Street