SAS fraktet nær 60.000 flere passasjerer i desember

Juletrafikken var 80 prosent lavere enn samme tid året før.

Publisert: Publisert:

Fortsatt er det blytungt i flybransjen, og trafikktallene fra SAS tyder ikke på noen kraftig forbedring tross en aldri så liten opptur mot måneden før.

I desember fraktet SAS 389.000 passasjerer, opp fra 331.000 passasjerer måneden før. Det er likevel fortsatt 80 prosent færre passasjerer enn året før.

Det kommer frem i selskapets trafikktall for desember som ble sluppet tirsdag morgen.

Coronapandemien har rammet flyselskapene hardt siden mars. SAS har siden den gang begrenset rutetrafikken betydelig.

Også fyllingsgraden er lav. I desember var fyllingsgraden på 33,1 prosent, noe som er 38 prosentpoeng mindre enn samme måned året før. Dog er det en forbedring på 8 prosentpoeng mot november.

Les også

SAS får millionbot for treg tilbakebetaling

Økt etterspørsel etter innenriksreiser

Årsaken til at selskapet fraktet flere og fyllingsgraden var høyere er at etterspørselen rundt innenriksreiser har vært høyere i julemåneden.

– Etterspørselen er fortsatt kraftig negativt påvirket av gjeldende reiserestriksjoner og reisingen i helgene var betydelig lavere enn normalt i en desember-måned. SAS fortsetter kontinuerlig å tilpasse kapasiteten ut i fra etterspørselen, noe som ventes å fortsatt være lave nivåer gjennom hele vintersesongen, sier SAS-sjef Rickard Gustafson i en kommentar.

Han er samtidig noe mer optimistisk på fremtiden på bakgrunn av at vaksineprogrammene nå har kommet i gang.

– Utviklingen av vaksiner og oppstarten av vaksinasjonsprogram mot covid-19 er derimot oppmuntrende og en forutsetning for en rask normalisering av flyindustrien, sier Gustafson.

Les også

Rickard Gustafson slutter som SAS-sjef

Toppsjefen går av

Mandag kveld ble det kjent at Gustafson har varslet styret om at han forlater selskapet senest 1. juli, etter ti år i jobben. Gustafson har samtidig blitt ansatt som ny administrerende direktør i det svenske industrikonsernet SKF.

– Etter ti intense og stimulerende år har tiden kommet for at jeg skal gi stafettpinnen videre til neste konsernsjef i SAS i løpet av den første halvdelen av 2021, siden jeg har akseptert muligheten til å bli med i en av Sveriges største industrikonsern, sa Gustafson i en melding fra flyselskapet.

– SAS har en sterk posisjon i det skandinaviske markedet og er godt posisjonert til å lede luftfartsindustrien mot en mer bærekraftig fremtid når pandemien er kommet under kontroll, sier Gustafson.

I desember ble det kjent at Gustafson fra 2022 blir styreleder i den internasjonale luftfartsorganisasjonen IATA.

Publisert: