Omsetningsvekst for ABG Sundal Collier i tredje kvartal

Tallene til meglerhuset er imidlertid svakere enn de var i kvartalet før.

Norgessjef Peter Straume og sjef for investment banking, Are Andersen, i ABG Sundal Collier, oppdaterer torsdag markedet på hvordan tredje kvartal gikk.
Publisert:

ABG Sundal Collier legger torsdag morgen frem tallene for årets tredje kvartal:

  • Resultatet før skatt endte på 171 millioner kroner, mot 96 millioner kroner i samme periode året før.
  • Omsetningen landet på 561 millioner kroner, mot 363 millioner kroner i fjorårets tredje kvartal.

– Selv om tredje kvartal normalt sett er vårt tregeste kvartal, så endte det med å bli enda et rekordkvartal med inntekter som steg 55 prosent, uttaler toppsjef Jonas Ström i ABG Sundal Collier.

Aksjen sendes opp rundt fem prosent i tidlig handel torsdag.

I andre kvartal var resultatet før skatt på 308 millioner kroner, mens omsetningen var på 809 millioner kroner.

Det siste året har ABG Sundal Collier presentert sterke resultater i kjølvannet av en boom av nye selskaper notert på Oslo Børs, spesielt mindre vekstselskaper på markedsplassen Euronext Growth. I årets første halvår bidro dette sterkt til at inntjeningen i perioden var nesten like høy som gjennom hele fjoråret.

I takt med den gullkantede situasjonen har aksjekursen til det børsnoterte meglerhuset steget betydelig, men siden i sommer har den fått en mindre knekk. I høst har det samtidig vært en brems i noteringsrushet, blant annet fordi investorene har blitt mer kravstore til hva de kaster pengene sine etter. I tillegg har aksjemarkedet tidvis vært preget av mer uro.

ABG Sundal Collier-ledelsen har flere ganger meldt at de øyner større enkelttransaksjoner å dra inn penger på, og meglerhuset er blant annet med som rådgiver når robotlagerselskapet Autostore går på børs med en prising på inntil 103 milliarder kroner.

Les på E24+

Følg med på kostnadsbomber i tredje kvartal

Les på E24+

Investtech-analyse: Kjøp disse aksjene før kvartalstallene slippes

Publisert: