Flyprodusenten Boeing fløy høyt på flat Wall Street

New York-børsen endte handelsdagen i svakt negativt terreng, etter å ha lagt bak seg den beste måneden siden 2020.

Boeing har fått en viktig godkjenning som gjør selskapet i stand til å gjenoppta leveringen av sine 787 Dreamlinere. På bildet er selskapets flymodell 777X under Farnborough International Airshow i juli.
Publisert:

Selv om de tre toneangivende indeksene på Wall Street endte dagen med svak nedgang, var flyprodusenten Boeing med på å dra New York-børsen opp.

Aksjen endte handelsdagen opp 6,13 prosent.

Mandag ble det nemlig kjent at det amerikanske luftfartsverket godkjente flyprodusentens inspeksjons- og modifikasjonsplan. Det betyr at Boeing kan gjenoppta leveringen av sine 787 Dreamlinenere, ifølge både Reuters og CNBC.

En planlagt streik blant ansatte på tre av Boeings fabrikker ble også midlertidig avblåst i helgen, ifølge Reuters. De ansatte skal stemme over en ny arbeidsavtale fra Boeing kommende onsdag i stedet.

Fra minus til pluss

På månedens første handelsdag endte de tre største indeksene på Wall Street med svak nedgang.

  • Dow Jones ned 0,14 prosent
  • Nasdaq ned 0,18 prosent
  • S&P 500 ned 0,28 prosent

En halvtime inn i handelsdagen kom det ferske tall fra innkjøpssjefene i amerikansk industri. De såkalte PMI-tallet, hvor innkjøpssjefene forteller om enten økt eller redusert aktivitet, fra Institute for Supply Management (ISM), landet i juli på 52,8.

Det er en nedgang fra forrige måned og det laveste tallet siden juni 2020, ifølge Financial Times. Likevel var tallet høyere enn det analytikerne hadde forventet, som trodde det skulle ende på 52.

Dette sendte indeksene fra minus til pluss over en lengre periode i handelsdagen.

Beste måned siden november 2020

Wall Street endte juli måned med en solid oppgang. Den brede S&P 500-indeksen fikk en total oppgang på over ni prosent i juli.

Dermed ble juli den beste måneden for indeksen siden november 2020.

Nasdaq, indeksen som har blitt hardest rammet av nedgangen hittil i år, steg 12,4 prosent i juli, den beste måneden siden april 2020.

Industritunge Dow Jones endt måneden nærmere sju prosent høyere enn den begynte.

Les også

Beste måned for Wall Street siden november 2020

– Lettelsesrally

– Vi ser et lettelsesrally i aksjemarkedet, som følge av at pessimismen nådde ekstreme nivåer, og ettersom de langsiktige rentene er på vei ned igjen, sier Chris Zaccarelli, investeringsdirektør i Independent Advisor Alliance ifølge CNBC.

Det positive sentimentet avtok imidlertid mandag, skriver Reuters, da undersøkelser viser at fabrikkaktiviteten i Asia og Europa har falt.

Grunnen er ifølge nyhetsbyrået avtagende global etterspørsel og Kinas strenge covid-19-restriksjoner. Samtidig har resultatsesongen vist at selskapene var langt mer robuste i andre kvartal enn estimert.

Av de 279 S&P 500-selskapene som har rapportert resultater så langt, har 77,8 prosent vært bedre enn ventet, ifølge Refinitiv-data.

Publisert:
Gå til e24.no