Fiskeoppdretterne

Grieg Seafood øker driftsresultatet mer enn ventet

Lakseoppdretteren kutter slaktemålet for 2021 med 3.000 tonn til 77.000 tonn, men venter økning til 90.000 tonn neste år.

Grieg Seafood-sjef Andreas Kvame presenterer onsdag resultater for tredje kvartal. Bildet er fra en tidligere anledning.
 • Camilla Knudsen
Publisert:

Grieg Seafood melder om et driftsresultat (EBIT) før verdijusteringer på 149 millioner kroner i tredje kvartal, opp fra minus 14 millioner på samme tid i fjor.

På forhånd var det ventet at driftsresultatet skulle stige til 109 millioner kroner, av en omsetning på 1,31 milliarder kroner, ifølge Infront TDN.

«Markedet var overraskende sterkt, tatt i betraktning de store volumene som ble slaktet i industrien i løpet av kvartalet, som normalt ville ført til lavere priser», skriver Grieg-sjef Andreas Kvame.

Oppnådd laksepris i kvartalet steg til 58,4 kroner per kilo, opp fra 52,9 på samme tid i fjor. Det løftet driftsresultatet med 113 millioner kroner.

Selskapet slaktet 20.479 tonn i kvartalet, i tråd med en tidligere oppdatering.

Totalt endte resultatet etter skatt på 204 millioner kroner, godt hjulpet av en verdijustering på fisken på 121 millioner kroner, mot et underskudd på 119 millioner kroner på samme tid i fjor.

Slaktemål

Lakseoppdretteren kutter slaktemålet for året med 3.000 tonn til 77.000 tonn, men venter økning til 90.000 tonn neste år.

Årsaken til nedjusteringen i år er laksesykdommen PD i Rogaland og optimalisering av kapasitetsutnyttelse, i tillegg til at en del volum fra Finnmark skyves til neste år.

Mot 2025 er ambisjonen fortsatt å øke til 130.000 tonn.

Fremover venter Grieg sterk oppgang i HoReCa-segmentet (hotell, restaurant og catering), etter hvert som samfunnet gradvis beveger seg tilbake til nivåene fra før pandemien.

«Med dempet global tilbudsvekst for resten av 2021 og starten av 2022 på grunn av betydelig nedgang i volumer fra Chile og beskjeden tilbudsvekst i Europa, er utsiktene for fortsatt sterke markedspriser gode», skriver Grieg.

Mot slutten av året venter selskapet også lavere kostnader, men nevner også noe økt inflasjonsrisiko knyttet til inflasjon på råvarer.

Selskapet driver oppdrett i Finnmark og Rogaland i Norge, samt i Canada. Virksomheten på Shetland ble solgt tidligere i sommer.

Grieg har en markedsverdi på i overkant av 10,5 milliarder kroner, etter en oppgang på nær seks prosent på Oslo Børs så langt i år.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Fiskeoppdretterne
 2. Grieg Seafood
 3. Regnskap og resultater
 4. Laks
 5. Oppdrettsnæring

Flere artikler

 1. Bakkafrost skuffer med kraftig fall i tredje kvartal

 2. Norway Royal Salmon med solid oppsving i tredje kvartal

 3. Mowi betaler ut 724 millioner i utbytte – øker slaktemål

 4. Svakere enn ventet fra Lerøy Seafood

 5. Forvalter Martin Mølsæter tar veddemål i laks