Christian Ringnes-selskap kan få 314 mill. i gevinst på svensk aksjesalg

Svenske SBB fortsetter oppkjøpsraidet. Nå vil det kjøpe et eiendomsselskap der den norske milliardæren Christian Ringnes er storaksjonær.

HELDIGGRIS: Christian Ringnes og hans Eiendomsspar kan cashe inn. Forrige helg ble det for øvrig avslørt at det var Ringnes som skjulte seg bak masken til «heldiggrisen» i Maskorama på NRK.
Publisert:

Det svenske eiendomsselskapet SBB, som i flere runder har vist kjøpsinteresse i Norge, vil nå overta et nytt selskap.

Torsdag meldte SBB at det vil ta over den svenske boligutvikleren Amasten. Allerede har SBB skaffet seg 35 prosent av selskapet, og svenske oppkjøpsregler gjør at selskapet må legge inn pliktig bud på alle resterende aksjer.

Eiendomsspar, som er dominert av den norske milliardærinvestoren Christian Ringnes, er tredje største aksjonær i Amasten.

Nåværende budpris verdsetter Eiendomsspars aksjepost i Amasten til 850 millioner svenske kroner.

Et salg til denne prisen gir en gevinst på 314 millioner, regnet om til norske kroner.

Det melder Eiendomsspar i kvartalsrapporten som ble lagt frem torsdag.

Økte inntektene

Rapporten til Eiendomsspar viser at resultatet landet på 164,7 millioner kroner etter skatt i tredje kvartal. Det er en oppgang fra 3,8 millioner kroner på samme tid i fjor.

Leieinntektene gikk opp til 193,2 fra 182,5 millioner kroner.

Styret i Eiendomsspar har vedtatt å foreslå overfor generalforsamlingen et tilleggsutbytte for 2021 på 20 kroner per aksje. Netto utbetalt utbytte utgjør 675,4 millioner kroner.

Etter kvartalets tok slutt har Eiendomsspar for øvrig kjøpt en portefølje med 111 utleieleiligheter fordelt på 15 bygårder, sentralt i Bergen. I tillegg har selskapet kjøpt en eiendom på Furuset i Oslo. Total kjøpesum for eiendommene er 856 millioner kroner.

Kjøpesenter-samarbeid med Stordalen

Eiendomsspar ble startet i 1982. Siden den gang har eiendomsporteføljen vokst til over 33 milliarder kroner, per utgangen av fjoråret. Selskapet er registrert i gråmarkedet NOTC, en markedsplass for unoterte aksjer.

I juli kjøpte Ringnes sammen med Stordalen og Marius Varner nye kjøpesentre for 4,5 milliarder kroner gjennom Aurora Eiendom. Sistnevnte har gått 782 millioner i pluss på tre måneder, og planlegger børsnotering på Euronext Growth før nyttår.

Les på E24+

DNB-analytiker: – Vi er veldig positive til entreprenøraksjene

Les på E24+

– Man kan være ensom selv med mange folk rundt seg

Publisert:
Gå til e24.no