Wall Street vinglet seg til oppgang for andre dag på rad

Target falt etter å ha justert ned forventningene for andre kvartal, og fikk med seg konkurrenten Walmart nedover. Flere oljeaksjer gjorde det samtidig bra.

Publisert:

En svingete handelsdag på Wall Street endte til slutt med en solid oppgang for alle de tre toneangivende indeksene.

Slik ser det ut ved stengetid på Wall Street tirsdag:

  • Dow Jones endte opp 0,80 prosent
  • Nasdaq steg 0,94 prosent
  • S&P 500 endte opp 0,95 prosent

Dermed fortsatte denne ukens positive stemning i de amerikanske aksjemarkedene, etter at gårsdagen endte med en forsiktig oppgang. Den bredt sammensatte S&P 500-indeksen har etter dagens oppgang hentet inn det tapte fra forrige uke.

I Europa endte det med nedgang de viktigste børsene tirsdag ettermiddag, men markedet hentet seg noe inn etter åpning på Wall Street. I Asia var bildet blandet tidligere på dagen.

Renten på amerikanske statsobligasjoner med ti års løpetid, kalt den amerikanske tiåringen, falt tilbake under tre prosent. Det som omtales som verdens viktigste rente ligger på rundt 2,99 prosent rundt stengetid på Wall Street.

Oppgang for oljeaksjer

Flere store amerikanske oljeselskaper hadde en god dag på børsen tirsdag.

Oljeprisen har holdt seg rundt 120 dollar denne uken, etter å ha steget mot slutten av forrige uke. Et fat nordsjøolje på rundt 121 dollar ved stengetid på børsene i USA. Det er opp rundt 0,9 prosent for døgnet, etter at prisen steg litt igjen inn mot børsstenging.

Exxon endte dagen opp 4,57 prosent. Andre oljeselskaper som Phillips 66 (opp 3,71 prosent) og Chevron (opp 1,91 prosent) gjorde det også bra.

Target med nye grep og lavere forventninger

Target jekket før børsåpning ned forventningene for andre kvartal. Supermarkedkjeden venter nå en driftsmarginrate på rundt to prosent for andre kvartal, skriver selskapet i en melding.

Det er ned fra det forrige estimatet på 5,3 prosent, som ble lagt frem for under en måned siden.

Target-aksjen falt solid fra start, men hentet seg noe inn igjen i løpet av handelsdagen. Aksjen endte til slutt ned 2,44 prosent.

Bakgrunnen for nedjusteringen er at Target skal ta flere nye grep som nedjustering av priser, fjerne overflødig beholdning og kansellerer ordrer, ifølge meldingen. Forventningene til økonomien og forbrukerlandskapet ligger også bak, ifølge selskapet.

– Selv om disse avgjørelsene vil gi økte kostnader i andre kvartal, er vi trygge på at dette raske svaret vil lønne seg for selskapet vårt og aksjonærene våre på sikt, og resultere i forbedret lønnsomhet i andre halvdel av året og videre, sier Target-sjef Brian Cornell i pressemeldingen.

I andre halvår venter Target nå en driftsmarginrate på seks prosent.

Supermarkedkjeden Target falt kraftig da selskapet la frem sin kvartalsrapport i midten av mai, og fortsetter ned på børs etter dagens oppdatering.

Konkurrent falt også

Target gikk på en kjempesmell på børsen i midten av mai, etter at selskapet la frem en begredelig kvartalsrapport. Den dagen falt Target-aksjen nesten 25 prosent.

Konkurrenten Walmart gikk også på en smell på børsen etter å ha lagt frem sin kvartalsrapport i midten av mai. Walmart-aksjen falt også tirsdag, men som Target hentet den seg inn noe mot slutten av dagen. Det endte med en nedgang på 1,27 prosent.

– Når du får høy inflasjon og etterspørselen kjølner, får du press på marginene. Dette var allerede tilfellet i tallene for første kvartal, og nå får vi flere indikasjoner på at dette er vedvarende press, ikke bare for et kvartal, sier strategisjef Andrea Cicione hos TS Lombard til Reuters.

Publisert:
Gå til e24.no