POSITIVE: Investtech ser positivt på banksektoren og mener markedsutsiktene fremover er gode.

Foto: Gorm Kallestad NTB scanpix

Investtech: Kjøpssignaler i bank

Denne uken ser Investtech nærmere på banksektoren og anbefaler kjøp av fem selskaper.

 • Geir Linløkken
  Geir Linløkken
  Geir Linløkken er analyse- og forskningssjef hos Investtech.
Publisert:
Dette er en kronikk
Kronikken gir uttrykk for skribentens holdning. Du kan sende inn kronikker og debattinnlegg til E24 her.

Det har vært turbulent på Oslo Børs de siste dagene. Banksektoren har imidlertid klart seg bra. Her indikerer Investtechs analyser at markedsutsiktene er gode og at optimismen hos investorene fortsatt er økende.

Vi har sett på fem aksjer og egenkapitalbevis og anbefaler kjøp av alle sammen.

Norwegian Finans Holding har steget bra i etterkant av slippet av Q2-rapporten den 15. august. Aksjen ligger i en stigende trendkanal på kort til mellomlang sikt, drevet av positive investorer som stadig har gått oppover i kurs for å finne villige selgere.
Kursen har brutt den tidligere motstanden ved 86 kroner og et nytt kjøpssignal er utløst. Signalet styrkes av positiv volumutvikling og det er nå ingen motstand over dagens nivå. En videre kursoppgang indikeres. CEO Tine Wollebekk har i etterkant av Q2-rapporten kjøpt seg inn i banken for rundt 1,3 millioner kroner. Til tross for at risk manager Henrik Hermansen samtidig har solgt seg ned for 2,6 millioner kroner, noe som utgjorde mindre enn en tiendedel av hans beholdning, er Norwegian Finans positiv på innsidehandler.

Foto: Investtech


SpareBank1 SMN ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Dette indikerer at optimismen hos investorene er økende og at banken opplever en god økonomisk utvikling.
Volumutviklingen er positiv og det er ingen synlig motstand over dagens nivå. En videre kursoppgang indikeres.
Ved reaksjoner tilbake er det støtte mellom cirka 70 og 74 kroner.
Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Skandiabanken har mer enn doblet seg siden våren i fjor og ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt. Aksjer i slike stigende trender har statistisk steget nesten åtte prosentpoeng mer enn gjennomsnittlig børsutvikling når vi ser på annualiserte tall.
De siste ukene har imidlertid kursen reagert tilbake og aksjen tester nå den kortsiktige støtten rundt 80 kroner. Det er ikke langt ned til støtten ved gulvet i den stigende trendkanalen og det horisontale nivået ved 75,50 kroner. Dermed kan dagens nivå være et godt kjøpstidspunkt.
Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

Sparebank 1 Nord-Norge ligger i en stigende trendkanal på mellomlang sikt, viser en positiv volumutvikling og sterkt kortsiktig momentum. Kursen har så vidt brutt den tidligere motstanden ved 60 kroner og et nytt kjøpssignal er utløst. En videre oppgang innenfor trendkanalen indikeres. Egenkapitalbeviset er positivt på innsidehandler. Det er støtte rundt 54 kroner. Investtech eller nærstående eier aksjer i selskapet.

Foto: Investtech

SpareBank 1 SR-Bank viser en positiv utvikling innenfor en stigende trendkanal, og en videre oppgang indikeres. Det er ingen synlig motstand over dagens kursnivå, mens det ved reaksjoner ned er støtte rundt 68 kroner, samt ved gulvet av trendkanalen.

Høy RSI indikerer at aksjen er inne i et høyt og positivt momentum. Volumutviklingen er negativ på kort sikt, men dette alene er ikke nok til å nedgradere totalvurderingen.

Aksjen er positiv på innsidehandler etter at to i styret kjøpte aksjer i april og juni.

Foto: Investtech

Her kan du lese mer om

 1. Investtech
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Investtech: Disse børskjempene skal stige

 2. Investtech: Tre aksjer som har mer å gi

 3. Investtech: Disse tre aksjene kan bli årets børsvinnere

 4. Annonsørinnhold

 5. Investtech: Disse fem aksjene utmerker seg akkurat nå

 6. «Kjøp disse finansaksjene, men ikke DNB»