Musk røyker marihuana og direktører går: Tesla får børsjuling

Tesla-aksjen får en smell etter et marihuanastunt fra Elon Musk og flere direktørers avgang. I høst har store verdier gått opp i røyk for elbilprodusenten.

 • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert:

Teslas toppsjef og storeier Elon Musk har besøkt podkasten til Joe Rogan, og der røyket han marihuana mens sendingen ble sendt på video.

Du kan se videoen i ruten over.

Hendelsen har gått hardt ut over Tesla-aksjen fredag, sammen med nyheten om at flere direktører slutter i selskapet.

Fredag kom det meldinger om at selskapets regnskapssjef Dave Morton slutter etter bare fire uker i jobben, etter at flere andre direktører har gått den siste tiden.

Også HR-sjef Gaby Toledano slutter i Tesla, ifølge Bloomberg.

Fredag åpnet Tesla-aksjen ned rundt ti prosent, før den hentet seg noe inn igjen. Utpå kvelden fredag handles Tesla-aksjen ned 5,6 prosent for dagen.

Den siste måneden har Tesla-aksjen opplevd et dramatisk fall, etter å ha stengt på sitt høyeste 7. august på 379,57 dollar.

Fredag handles aksjen til 266 dollar – en nedgang på drøye 30 prosent fra toppnivået.

Les på E24+

Derfor retter verden blikket mot Canadas legalisering av cannabis

Flere skandaler

Fallet kommer i kjølvannet av flere omstridte utspill fra Musk, hvor den mest alvorlige er en Twitter-melding om at han ville ta selskapet av børs – som har ført til investorer går til søksmål mot Tesla-sjefen.

Tidligere saksøkere har anklaget Musk for å forsøke å jekke opp aksjekursen for å ramme spekulanter som hadde veddet på at aksjekursen skulle falle.

Men allerede i mai var Musk i kontroverser:

 • På en telefonkonferanse etter første kvartal avbrøt Musk en analytiker som forsøkte å grave litt i hvor mye penger Tesla vil trenge. – Kjedelige, dustete spørsmål er ikke kule, sa Musk.
 • Musk omtalte senere en britisk dykker som hjalp til under et gruvedrama i Thailand som pedofil, og måtte legge seg flat
 • På kvartalspresentasjonen for andre kvartal la Musk seg flat for oppførselen forrige gang, og skyldte på søvnmangel – noe som ga en kortvarig oppgang i Tesla-aksjen

Obligasjonsverdier forduftet

Det er ikke bare Teslas aksjer som rammes av fallet fredag.

Prisen på Teslas obligasjoner faller også. Renten på obligasjoner som utløper i august 2025 har steget til 8,75 prosent, og nå handles obligasjoner med pålydende verdi av 100 dollar til en pris på 82,35 dollar, ifølge Wall Street Journal.

Torsdag var renten på 8,07 prosent, og obligasjoner pålydende 100 dollar handlet til 85,50 dollar.

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Tesla Motors
 2. Elon Musk

Flere artikler

 1. Elon Musk anklages for bedrageri

 2. Analytiker gir opp Tesla etter «uberegnelig» Elon Musk

 3. Shortselger saksøker Tesla og Elon Musk

 4. Annonsørinnhold

 5. JP Morgan tror ikke på Musks finansiering: Tesla-aksjen hentet seg inn etter kraftig fall

 6. – Jeg tror ikke man blir kvitt Musk