Carnegie kutter Songa-kursmål

Anbefaler å skygge unna aksjen til riggselskapet.

BLE DYRERE: Overskridelsene på riggene Dee, Delta og Trym har svekket Songas kredibilitet, mener Carnegie. Her sees Delta.

  • Asgeir Nilsen - StockLink iMarkedet
Publisert:

Meglerhuset Carnegie kutter kursmålet på riggselskapet Songa til fra 4 til 3 kroner og anbefaler salg av aksjen.

Det skjer etter at Songa i går meldte om nok en kostnadsoverskridelse i forbindelse med verftsopphold på riggen Trym.

Verftsoppholdet som var estimert å koste Songa 165 millioner dollar da selskapet la frem tredjekvartalsrapporten, har nå økt til 205 millioner dollar.

Arbeidet på Songa Trym er ventet fullført innen slutten av januar, mens det tidligere guiding var midten av desember. Sammen med tapte tapte inntekter blir den negative endringen 50 milliner dollar, eller 1,4 kroner per aksje, beregner Carnegie i en oppdatering.

Meglerhuset hadde et estimat for Songas kontantbeholdning på 260 millioner dollar i fjerde kvartal 2012, men fallende til 22 millioner i fjerde kvartal 2013. Etter flåteoppdateringen senkes estimatet med 40 millioner dollar. Det betyr ifølge Carnegie at «Songa ligger an til å bryte med lånebetingelsene til kontanter på 50 millioner dollar i andre halvår 2013».

- Vi mener Songa trenger å hente minst 400 millioner dollar i egenkapital for de fire Cat D-riggene. Gitt de massive overskridelsen på Dee, Delta and Trym er kredibiliteten på et lavmål, og setter spørsmålstegn ved realismen til Cat D-budsjettene, skriver Carnegie.

Les også: Songa selger rigg

Les også: Sterk kjøpsanbefaling i Songa

Les også: Snart er alle Songa-riggene på vannet

Flere artikler

  1. Carnegie kutter Songa

  2. Riggtransit og nedetid for Songa

  3. Dette tror DNB om mandagens rapport fra Songa

  4. Annonsørinnhold

  5. Betalt innhold

    – 2013 blir noe helt annet

  6. Songa taper millioner før riggsalg