Twitter taper penger og nedbemanner

Kutter 9 prosent av staben, ifølge NTB.

TAPER PENGER: Oppkjøp som gikk i vasken, negative kvartalsresultater og en aksje som faller. Nå varsler Twitter nedbemanning.

Foto: Dado Ruvic Reuters
  • Ingvild Sagmoen
  • Geir Molnes
Publisert:,

Mikrobloggnettstedet Twitter fortsetter å tape penger. Resultatet for tredje kvartal 2016 endte på minus 103 millioner dollar.

Nå planlegger selskapet å si opp 9 prosent av de ansatte, melder NTB.

– Vi har en betydelig mulighet til å øke veksten samtidig som vi forbedrer kjernevirksomheten vår, sier Twitters administrerende direktør Jack Dorsey.

Oppkjøp i vasken

I september begynte nye oppkjøpsspekulasjoner å versere rundt Twitter. Både Google, Disney, Salesforce, Apple og Microsoft ble nevnt som mulige interessenter, men kort tid senere ble det klart at ingen av disse ville komme med formelle bud.

Dette er ikke den første runden med spekulasjoner om at Twitter er moden for salg. Bakgrunnen er flere kvartaler med stagnering i veksten og en aksje som har falt tungt det siste året: Twitter-aksjen har falt mer enn 25 prosent så langt i år, og 43 prosent i løpet av de siste tolv månedene.

Det er heller ikke første gangen Twitter varsler nedbemanning. En uke etter at Jack Dorsey i fjor ble annonsert som selskapets nye toppsjef, ble det varslet oppsigelse av mer enn 300 ansatte. Oppsigelsene var en del av en ny restruktureringsplan.

Økte annonseinntekter

Kvartalsresultatet viser at selskapet styrker inntektene sammenlignet med samme periode i fjor med 8 prosent til 616 millioner dollar.

Annonseinntektene økte med 6 prosent til 545 millioner dollar, hvorav annonser på mobil står for 90 prosent av denne summen.

Antallet månedlige aktive brukere kom på totalt 317 millioner i tredje kvartal, opp 1,7 prosent fra andre kvartal. Analytikere hadde ifølge Marketwatch på forhånd ventet at antallet brukere ville stige til 315 millioner.

I førhandelen på Wall Street torsdag stiger aksjen 3,8 prosent, ifølge Marketwatch.

Les også

Derfor droppet Disney Twitter

Les også

Twitter stiger kraftig på oppkjøpsspekulasjoner

Les også

Twitter kutter opp mot åtte prosent av arbeidsstyrken

Her kan du lese mer om

  1. Twitter
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Twitter-sjefen ble 215 mill. rikere på sekunder

  2. Twitters brukertall skuffer - aksjen raser

  3. Kraftig brukervekst for Twitter

  4. Annonsørinnhold

  5. Sterkere enn ventet for Facebook

  6. Bloomberg: Disney jobber med Twitter-bud