Hurtigruten på vei tilbake til gamle høyder

Hurtigrutens omsetning langs norskekysten steg før sommeren og er nå snart tilbake på nivået i 2012.

MERSALG: Hurtigruten har de siste par årene klart å øke salget ombord jevnt og trutt, ifølge regnskapet for andre kvartal. Bildet er fra TV-suksessen Hurtigruten: Minutt for minutt.
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Driftsresultatet (EBITDA) i Hurtigruten hadde en pen økning fra i fjor til i år, viser selskapets kvartalstall som ble offentliggjort torsdag.

Før avskrivninger steg det i andre kvartal fra 245,8 til 265 millioner, mot samme periode i fjor. Av økningen på drøye 19 millioner stod virksomheten langs norskekysten for rundt 7 millioner.

Den totale omsetningen steg i perioden fra 985 millioner til 1,03 milliarder.

Hurtigruten har i nyere tid satt i gang en omfattende plan for å bedre lønnsomheten og kutte kostnader. Ett av målene har vært å få opp salget ombord, som er en svært viktig inntektskilde.

Kvartalsrapporten viser at salget ombord økt jevnt og trutt med fem prosent fra andre kvartal 2012 til 2013, og med åtte prosent fra 2013 til 2014.

Les også:

Har du bestilt ferietur? Avgangen går som planlagtHurtigruten skal gjøre seg lekker for amerikanerneHurtigrutens konsernsjef kjøper aksjer for 1,5 millionerHurtigruten seilte inn til millionoverskudd

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

 1. Hurtigruten

Flere artikler

 1. Børsen feirer Opera

 2. Seiler bort fra børs med flagget til topps

 3. Betalt innhold

  Økte inntekter og bedret resultat for Hurtigruten

 4. Betalt innhold

  Hurtigrutens eldste skip må kanskje pensjoneres

 5. Sakte-TV fra Svalbard har gitt lynrask vekst for Hurtigruten