BØRSENE I ASIA: Oppturen fortsetter i Asia

For tredje dag på rad stiger de ledende indeksene i Asia.

Publisert:

- Markedet har priset inn alle de dårlige nyhetene. Aksjene er underpriset, så fremt problemene i Europa ikke smitter og lammer den globale verden, sier strateg Ayako Sera hos Sumitomo Trust & Banking til Bloomberg.

Godt hjulpet av en positiv stemning, og den sterke oppturen på Wall Street torsdag, løfter alle de ledende indeksene seg.

Nikkei-indeksen i Japan steg 1,3 prosent, mens Hang Seng-indeksen i Hongkong er opp 1,8 prosent og Straits Times i Singapore er opp 1,6 prosent klokken 08.00 norsk tid.

Finans og eiendom leder an

I Australia er indeksen All Ordinaries opp 1,5 prosent til 4466 poeng, og det er forøvrig finans- og eiendomsaksjene som har den beste dagen i Australia.

De største bankene i Australia løftes godt over 2 prosent, og den aller beste er Westpac med en oppgang på 3,5 prosent. Samtidig løftes eiendomsaksjene Stockland og Westfield over 3 prosent.

En sektor som sliter litt mer er råvaresektoren, hvor Rio Tinto og BHP Billiton "bare" klatrer en knapp prosent. Dette henger nok sterkt sammen med at sektoren steg kraftig på torsdag.

Bilsektoren kan slite

Bilsektoren har også kommet i fokus fredag, etter at analysefirmaet Moody's slapp en fersk analyse av den globale bilsektoren.

- Oppgangen til den globale bilsektoren ser ut til å bli sterkere enn den makroøkonomiske oppgangen i flere regioner, drevet av sterk etterspørsel og høyere priser, skriver Moody's Investors Service ifølge Marketwatch.

Men fremtiden er ikke bare rosenrød, spesielt den asiatiske bilsektoren kan komme i store problemer.

- Økende priser for råmaterialer, særlig stål og edle metaller, kan innskrenke marginene mot slutten av 2010, skrtiver Moody's.

Markedet velger å tro på de lyse tidene, og sender Toyota opp 2 prosent mens Honda er opp 0,5 prosent fredag morgen.

Følg Nikkei på E24 Børs!

Sterk oppgang i USA

Etter oppgang i Europa fulgte New York-børsen godt opp torsdag kveld.

Industriindeksen Dow Jones gikk opp 2,87 prosent og stoppet på 10260,57 poeng, mens S&P 500 kom i mål på 1103,29 poeng etter oppgang på 3,31 prosent.

Les mer: Kanondag også i USA

Til forsiden

Publisert:

Her kan du lese mer om