GRIEG SEAFOOD: Grieg knuser forventningene

Grieg Seafood kommer inn langt over forventningene.

GRIEG SEAFOOD: Med grunn til å glise. Administrende direktør Per Grieg jr. ringte med bjella da Seafood ASA ble notert på Oslo Børs i 2007. Børsdirektør Bente Landsnes (tv) og styremedlem Anne-Grete Ellingsen applauderer. Mandag la selskapet frem kanontall.
Publisert:

Oppdrettsselskapet Grieg Seafood

OSE

GSF

la mandag morgen frem tidenes beste resultat for selskapet. Både på bunn- og topplinjen knuste selskapet forventningene.

Driftsinntektene endte på 619 millioner kroner, sammenlignet med 284 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet driftsinntekter på 559 millioner kroner, viser analytikerkonsensus hentet inn av Reuters.

Selskapet hadde et resultat før skatt på 357 millioner kroner, sammenliget med 171 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat før skatt på 53 millioner kroner.

Bedret drift ventet videre

Totalt slaktevolum var i første kvartal 2010 på 18 080 tonn, en økning på 96,4 prosent fra samme periode i 2009.

"Grieg Seafood har sett en bedret produksjonskostnadsutvikling i de fleste produksjonsområdene. Det forventes at den bedrede driften vil bli opprettholdt. Bedret fiskehelsesituasjon og redusert dødelighet skal også bidra til lavere produksjonskostnader. Spesielt i BC forventes normaliserte marginer og lavere produksjonskostnader fra 2. kvartal", heter det i rapporten fra selskapet.

Styret i Grieg Seafood har foreslått et utbytte på 0,25 kroner pr. aksje for 2009.

Flere nyheter på E24.

Publisert: