Netflix-aksjen faller markant etter kvartalsrapport

Strømmegiganten faller markant i etterhandelen på Wall Street etter at kvartalstallene viste at selskapet fikk 8,84 millioner nye brukere i fjerdekvartal. 

FALLER: Netflix-aksjen faller i etterhandelen etter blandede resultater for fjorårets siste kvartal.
Publisert:

Netflix rapporterer torsdag kveld norsk tid om en inntektsvekst på 35 prosent i 2018 til 16 milliarder dollar, samt en sterk økning i inntjening per aksje for kvartalet.

Selskapet tjente 30 cent per aksje i fjorårets siste kvartal, mot forventningen på 24 cent per aksje.

Det er fortsatt en nedgang på 66 prosent fra kvartalet før, ifølge CNBC.

Inntektene kom på 4,19 milliarder dollar, like under analytikerkorpsets forventning på 4,21 milliarder dollar.

Samtidig viser kvartalsrapporten at selskapet fikk 1,53 millioner nye amerikanske brukere i løpet av fjorårets siste kvartal, og 7,31 millioner nye internasjonale brukere, opp 34 prosent for kvartalet.

Det var på forhånd ventet en økning på henholdsvis 1,5 og 6,1 millioner, ifølge tall fra Factset. Selskapet selv ventet at de ville øke antall brukere med 7,6 millioner.

Wall Street reagerer med å sende aksjen ned omkring 4 prosent i etterhandelen.

Les også: WSJ: USA vurderer å redusere toll på kinesisk import

Fortsatt negativ kontantstrøm

Selskapet guidet også noe lavere enn ventet. Netflix venter et resultat per aksje for årets første kvartal på 56 cent som beløper seg til 4,49 milliarder dollar, sammenlignet med Wall Street-konsensus på henholdsvis 82 cent og 4,61 milliarder.Men til tross for en positiv inntjening per aksje i både innebærende og forrige kvartal, brenner Netflix fortsatt gjennom kontantbeholdningen sin. I rapporten viser selskapet til en fri kontantstrøm på minus 1,3 milliarder dollar.Strømmegiganten skriver videre at de brente gjennom 3 milliarder dollar i løpet av 2018, og venter den samme utviklingen i 2019. Deretter vil kontantstrømmen forbedre seg, sa selskapet. Det kan komme av prishoppet som ble varslet tidligere denne uken, hvor Netflix sa de vil øke abonnementprisene sine i USA med mellom 13 og 18 prosent. Det er den største prisøkningen i landet siden selskapet startet opp for 12 år siden, ifølge CNBC.Det er den mest populære abonnementplanen som får den største prisøkningen, til 13 dollar per måned fra 11 dollar - aksjen svarte med å stige 6,52 prosent på New York-børsen.

80 millioner så «Bird Box»

Netflix hadde tidligere advart om at fjerdekvartal ville bli preget av dyre produksjoner for å øke antall abonnenter - men det ser ut til å ha lønnet seg.

I et brev til sine aksjonærer skriver Netflix at hele 80 millioner husholdninger så deres egenproduserte film «Bird Box» på bare fire uker. Selskapet observerer også at filmen blir sett gjentatte ganger av samme husholdning.

– Vi begynner å se at våre egenproduserte filmer reflekterer den samme suksessen vi har hatt med våre egenproduserte TV-serier, skriver selskapet i meldingen.

Videre viser de til at Netflix-produsert innhold mottok fem Golden Globe-priser under den årlige prisutdelingen, som ofte regnes som å være Oscar-utdelingens lillebror.

Publisert: