Asia ned igjen

Alle gode ting var ikke tre. Etter to dager med meget sterke resultater, falt markedene i Asia torsdag morgen - med Japan som unntak.

OPP 6 DAGER PÅ RAD: Mens Nikkei-indeksen i Japan økte for sjette dagen på rad, gikk markedene ellers i Asia noe ned etter to dager med vekst. Her ser vi fra Toyotas fabrikk i Ohira.
  • Eric B. Utheim
Publisert: Publisert:

Den sammenveide indeksen for Asia- og Stillehavsregionen, Morgan Stanley Capital Index, hadde falt med 0,34 prosent per klokken 06.00 i dag tidlig norsk tid.

Det hederlige unntaket er Nikkei 225-indeksen i Tokyo, som i morgentimene steg for sjette dag på rad - til sitt høyeste nivå siden september 2008.

Veksten kommer etter at yen-et svekket seg til sitt laveste på tre uker. Det er gode nyheter for det eksportrettede japanske markedet.

Japan opp

Bilprodusent Toyota og Honda hadde da også begge økt med 1,1 prosent rundt klokken 06.15 norsk tid. Honda har nær halvparten av markedet sitt i Nord-Amerika, hvor Dow Jones-indeksen og Wall Street har flydd rekordhøyt de siste dagene.

Følg markedene og de viktigste råvareprisene her på E24

Det var de gode tallene fra USA, og også Kina hvor kommunistpartiets nasjonalkongress nylig vedtok å blåse opp nasjonalbudsjettet, kombinert med lovnader om stimuli fra en rekke viktige sentralbanker, som har bidratt til å dra opp markedene i Stillehavsregionen tirsdag og onsdag.

Venter på UK og Europa

I dag pekte pilen litt ned igjen, samtidig som asiatiske investorer vender et spent blikk mot sentralbankmøter i Storbritannia og Euro-sonen - og mulige nye lovnader om stimuli.

I Sør-Korea falt Kospi-indeksen med nær én prosent, etter at elektronikkgiganten Samsung hadde falt med 2,5 prosent rundt halv sju i dag tidlig. Dette skjedde etter at de i går annonserte at de kjøper seg opp i den kriserammede japanske konkurrenten Sharp.

De viktigste markedene rundt klokken 06.30 norsk tid:

Nikkei 225 i Tokyo:11,982 opp 0,42 prosent

Kospi i Seoul:2,003 ned 0,84 prosent

S&P ASX 200 i Australia:5,109 ned 0,15 prosent

Hang Seng i Hongkong:22,734 ned 0,19 prosent

SSE i Shanghai:2,331 ned 0,66 prosent

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Børs og marked

Flere artikler

  1. Høyeste Nikkei påfire og et halvt år

  2. USA løftet Asia

  3. Helomvending på Tokyo-børsen

  4. Yen-jubelpå børsen i Tokyo

  5. Nedtur i Tokyo,opptur i Shanghai