Sigve Brekke om Telenor-striden: – Blåses ut av alle proporsjoner

I et innlegg på Telenors intranett uttrykker konsernsjef Sigve Brekke misnøye med at selskapet omtales «i et negativt lys».

Foto: Audun Braastad NTB scanpix
 • Marius Lorentzen
 • Bjørn Haugan
 • Toini Thanem
Publisert:

«De siste ukene har Telenor vært gjenstand for omfattende spekulasjoner i norske medier knyttet til Berit Svendsens nåværende og fremtidige roller i selskapet,» skriver Sigve Brekke i et innlegg på de norske Telenor-ansattes intranett torsdag, som E24/VG har fått innsyn i.

VG har snakket med kilder i Telenor som forteller om det interne dramaet som nå pågår i selskapet. De beskriver en maktkamp mellom Brekke og Svendsen, der han skal forsøke å få henne ut av jobben som sjef for Telenor i Skandinavia – etter bare halvannet år i stillingen.

I innlegget skriver Brekke at det er tungt å se at Telenor omtales i et negativt lys, og at «interne prosesser blåses ut av alle proporsjoner».

– Har tillit til Berit Svendsen

På spørsmål fra Dagens Næringsliv tidligere i august ville ikke Brekke svare på om han har tillit til Svendsen, eller om han synes hun gjør en god jobb.

Les også

Telenor har varslet departement om intern uro

I innlegget på Telenors intranett skriver han imidlertid følgende:

«Berit gjør en veldig god jobb for Telenor, og jeg har selvfølgelig tillit til henne. Nettopp fordi Berit gjennom syv år har ledet Telenor til gode resultater i Norge, er hun en av de vi har ønsket å satse på for fremtiden. Det at vi har denne typen dialog handler ikke om å ta ledere ut av selskapet, men om å løfte frem og videreutvikle deres kompetanse».

Han skriver videre at han tror hun er enig i at det viktigste nå er å fokusere på kundene og forretningen.

Foto: NTB scanpix

Kilder VG har snakket med, mener Brekke forsøker å presse Svendsen til selv å forlate stillingen som sjef for Telenor Norge ved å vingeklippe henne for rådgivere og stab.

I innlegget forklarer Brekke at rullering av roller er en innarbeidet praksis i selskapet for å sikre bred kompetanse på toppledernivå, og at mange ledere derfor har tidsbegrensede kontrakter.

«En av Telenors styrker er at vi har ledere som kan brukes i ulike roller til beste for den enkelte og selskapet. Dette må vi selvsagt gjøre i dialog med den enkelte leder, og jeg er opptatt av at vi tar hensyn til den enkeltes situasjon».

Etter det VG kjenner til skal Telenor ha et allmøte torsdag neste uke. Dette er noe de har hvert kvartal, og det skal ikke være snakk om et ekstraordinært allmøte.

Omtales som et anstrengt forhold

Det siste året har flere sentrale personer sluttet i Telenor tett opp mot omorganiseringer i regi av Brekke.

Forholdet mellom Brekke og Svendsen skal ha vært anstrengt helt siden han i 2015 ble utnevnt til ny konsernsjef for Telenor Group.

Ingen av de tre kvinnelige kandidatene som ble ansett for å være mest aktuelle for stillingen, inkludert Berit Svendsen, var med i sluttrunden av prosessen.

VG har vært i kontakt med Brekke, som ikke ønsker å kommentere saken utover det som står i innlegget.

Les også

Telenor har varslet departement om intern uro

Les også

Kilder: Mener Brekke har forsøkt å fjerne Berit Svendsen fra Telenor Norge i tre år

Les også

Kilder til VG: Vanskelig å stige i gradene uten Asia-erfaring

Her kan du lese mer om

 1. Telenor
 2. Sigve Brekke
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Kilder: Svendsen strippes for rådgivere

 2. NRK: Telenor-sjefen har forsøkt bytte ut Berit Svendsen

 3. Kilder: Mener Brekke har forsøkt å fjerne Berit Svendsen fra Telenor Norge i tre år

 4. Annonsørinnhold

 5. Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge

 6. Styreleder meglet før Berit Svendsens skjebne ble avgjort