Sammenslåingen av verdens to største bryggerier satt på pause

Fallet i pundet etter brexit skaper problemer for sammenslåingen av AB InBev og SABMiller

GIFTEMÅL PÅ VENT ETTER BREXIT: Peroni og Budweiser var på vei til å havne i samme porteføjle, men sammenslåingen har møtt på problemer etter brexit-fallet i pundet.
Publisert: Publisert:

SABMillers ledelse har bedt sine advokater om å stoppe arbeidet med å utrede en fusjon av de to selskapene, skriver Bloomberg.

AB InBev har lagtinn et bud på 103.6 milliarder dollar for å kunne svelge unna SABMiller, men handelen er ikke endelig gjennomført.

Konsernsjef Alan Clark skal ha uttalt i et internt memo at «det ikke vil bli noen avtale med AB InBev med umiddelbar virkning».

Brexit-problemer

Malurten i begeret kommer etter et opprør blant aksjeeierne i SABMiller, som mener de får for dårlig kompensert for fallet i pundet etter brexit.

Ab InBev hevet sitt bud på SABMiller fra 44 pund per aksje til 45 pund per aksje på tirsdag. Dermed blir sistnevnte nå verdsatt til 79 milliarder pund, eller 892 milliarder kroner.

Men eiere som Aberdeen Asset Management mener fortsatt at tilbudet er for lavt, og har kalt det uakseptabelt, ifølge Business.dk.

Budweiser og Peroni under samme tak

Salget er allerede godkjent av både amerikanske og sørafrikanske konkurransemyndigheter, etter at bryggeriene blant annet ble enig om å selge merkevaren Miller.

Kinesiske myndigheter har derimot ikke gitt sin godkjennelse ennå.

SABMiller har sitt hovedkvarter i London, og huser merker som Fosters, Peroni, Miller, og Pilsner Urquell.

AB InBev på sin side er et belgisk-brasiliansk selskap med hovedkontor i Leuven i Belgia, og huser kjente merkevarer som Budweiser, Corona og Stella Artois.

Les også

Pundet fortsetter fallet etter «brexit»:
– Kan kollapse fullstendig

Les også

– George Soros spekulerte ikke i pund-kollaps før brexit

Les også

HSBC-topp arrestert for milliard-svindel

Publisert:

Her kan du lese mer om