GC Rieber seiler for den britiske marinen

Tirsdag melder GC Rieber Shipping at selskapet har inngått en avtale med det britiske forsvarsdepartementet som vil styrke driftsresultatet med 125 millioner kroner de neste tre årene.

ARKTISK: GC Rieber Shipping er et av få selskaper som spesialiserer seg på skipsfart i Arktis og Antarktis. Her er selskapets skip Ernest Shackleton.

GC Rieber Shipping
 • E24
Publisert:

Det britiske forsvarsdepartementet har inngått en tre-årig befraktningsavtale med GC Rieber Shipping (RISH). GC Riebers skip «Polarbjørn» skal omdøpes «HMS Protector».

Kontrakten vil i kombinasjon med den nylig offentliggjorte befraktningsavtalen for CSV «Polar King» bidra til rederiets driftsresultat (EBITDA) med 125 millioner kroner i perioden 2011-2014, ifølge rederiet selv.

«HMS Protector» vil benyttes som erstatning for isbryteren «HMS Endurance», som har operert som oppsynsskip i Sør-Atlanterhavet og Antarktis for Royal Navy. «HMS Protector» vil også benyttes som støtteskip for British Antarctic Survey i Antarktis.

GC Rieber Shipping

Rederiet skriver at «Polarbjørn» er bygget spesielt for langvarige ekspedisjoner i Antarktis, samt for undervanns oppdrag offshore.

FLERE NYHETER PÅ E24

Her kan du lese mer om

 1. GC Rieber Shipping
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Betalt innhold

  Selfangst ble starten på et eget polarrederi

 2. Betalt innhold

  Selfangst ble starten på et eget polarrederi

 3. Betalt innhold

  Kan få 140 millioner for denne isbryteren

 4. Annonsørinnhold

 5. Betalt innhold

  GC Rieber varsler mislighold

 6. Skipssalg ga utslag i Rieber Shippings regnskap