Facebook tjente overraskende godt på mobilreklame

Facebook overrasker markedet med kvartalsresultatet. Aksjen føk rett i været.

HAR FÅTT DREISEN PÅ MOBIL: Det kan se ut som om at Facebook har knukket koden for å tjene penger på mobilreklame. Arkivbilde av Facebooks konsernsjef Mark Zuckerberg på en presentasjon på selskapets hovedkontor i Menlo Park, California.

JUSTIN SULLIVAN
 • Marius Lorentzen
Publisert:

Det sosiale nettstedet Facebook rapporterte onsdag kveld sine siste kvartaltall, og selskapet overrasket markedet i forhold til det analytikerne hadde forventet.

Resultatet per aksje endte på 19 cent, mot et ventet resultat på 14 cent, ifølge konsensustall fra CNBC. Omsetningen endte på 1,81 milliarder dollar, mot forventet 1,62 milliarder.

Det skal særlig være reklame på mobile plattformer som har fått fart på regnskapet. Mobilreklame utgjør nå 41 prosent av selskapets reklameinntekter.

Aksjen er opp hele 14,18 prosent til drøye 31 dollar i etterhandelen på Nasdaq. Ikke siden januar har aksjen ligget så høyt i pris.

- Arbeidet vi har gjort for å gjøre mobil til den beste Facebook-opplevelsen viser nå gode resultater og gir oss et solid grunnlag for fremtiden, sier Facebooks grunnlegger og konsernsjef Mark Zuckerberg i en pressemelding.

Solid økning

Facebook kan vise til en jevn økning på flere fronter. Mens omsetningen økte fra 1,18 milliarder dollar i juni i fjor til 1,81 i år, økte overskuddet også kraftig fra 295 til 488 millioner dollar.

Mens omsetningen altså har økt med 53 prosent, har også utgiftene vokst kraftig med hele 52 prosent til 1,02 milliarder.

Facebook melder også at de i løpet av den siste tiden har passert en million aktive annonsører, særlig drevet frem av lokale bedrifter.

I tillegg til den nye plattformen for app'er som er cloud-basert, har også Facebooks nye datasenter i Luleå, Sverige kommet seg på luften.

Så ofte er brukerne på Facebook:

 • Det var i snitt 699 millioner daglige brukere i juni i år, en økning på 27 prosent fra juni i fjor.
 • Det var i snitt 1,15 milliarder månedlige brukere, en økning på 21 prosent.
 • I snitt var det 469 millioner daglige brukere på mobil i juni. Antallet månedbrukere var 819 millioner, en økning på 51 prosent.

Les også

1 av 3 mødre legger ut babybilder innen 4 timer etter fødselenDette gjør IT-selskapene for å heve kreativiteten blant ansattePorno-raseri mot Google«Flau» Facebook innrømmer informasjonslekkasje- Facebook med nyhetsleser på gang

Publisert:

Her kan du lese mer om

 1. Facebook

Flere artikler

 1. Nå tar Facebook av

 2. Facebook leverte litt bedre enn ventet

 3. Facebook tredoblet resultatet

 4. Annonsørinnhold

 5. Én av fem verdensborgere «er på Facebook»

 6. Facebook økte overskuddet med 166 prosent