Alcoa steg etter aggressive kutt

Aluminiumskjempe opp på børs etter minuskvartal.

ALUMINIUMSKJEMPE: President Barack Obama besøkte Alcoas fabrikk i Davenport i fjor. her samme med Alcoa-boss Klaus Kleinfeld, og sjefen for Alcoa Davenport, Malcolm Murphy.

SAUL LOEB
  • Even Landre
Publisert:

Den amerikanske aluminiumsgiganten Alcoa leverte resultat for fjerde kvartal etter stengetid på de amerikanske børsene mandag.

Selskapet hadde 5,99 milliarder dollar i inntekter i fjorårets siste kvartal, opp seks prosent fra 5,65 milliarder i samme kvartal i 2010.

Resultatet er imidlertid preget av nedturen i aluminiumsmarkedet, og Alcoa leverer sitt første underskudd siden 2009.

Nettoresultatet fra videreført virksomhet endte på minus 191 millioner dollar, eller minus 18 cents per aksje, sammenlignet med et nettoresultat på 258 millioner dollar, eller 24 cents per aksje ett år tidligere.

Resultatet ekskludert restruktureringskostnader endte på 3 cents per aksje, som var på linje med analytikernes forventninger.

- Alcoa har levert solide prestasjoner i et variabelt år, og vi har svart raskt på de utfordrende markedsforholdene. Vi har aggressivt kuttet kostnader og bedret vår konkurranseevne, sier konsernsjef Klaus Kleinfeld.

AksjeLongname: Alcoa Inc. Common StockTicker: AAMarked: NYSOrganiasonsnummber: TSID: Trade time: 2012-01-09 22:00:00Last: 9.425Close: 9.16Periode: 1year

Alcoa-sjefen varslet at de venter en global etterspørselsvekst etter aluminium på 7 prosent i 2012, sammenlignet med en vekst på 11 prosent i fjor.

Selskapet skal kutte sin globale smeltekapasitet med 531.000 tonn i år, og venter totalt sett et globalt markedsunderskudd på 600.000 tonn i inneværende år.

Alcoa er det første selskapet på Dow Jones Industrial-indeksen som legger frem tall for fjerde kvartal. I 2011 falt aksjen 44 prosent, som er den nest største nedgangen av selskapene på indeksen.

Aksjen steg 0,8 prosent i tirsdagens etterhandel på Wall Street, etter en oppgang på 2,9 prosent i den ordinære handelen.

Her kan du lese mer om

  1. Alcoa
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. Overraskende oppgang i Alcoa-resultatet

  2. Luftfart løftet tallene til Hydro-konkurrent

  3. Hydro-konkurrent skuffet

  4. Annonsørinnhold

  5. - Risiko for dårlig nytt fra Hydro-konkurrent

  6. Da er resultatsesongen i gang:
    Aluminiumkjempe får gjennomgå etter rapport