Flere Barclays-sjefer går av etter renteskandale

Enda to sjefer i Barclays trekker seg som følge av renteskandalen som har rammet storbanken. Toppsjefen Bob Diamond er en av dem.

GÅR AV: Barclays-sjef Bob Diamond trakk seg tirsdag med umiddelbar virkning, nå følger flere etter.

Carl Court
  • NTB
Publisert: Publisert:

Tirsdag ble det først kjent at Barcleys administrerende direktør, Bob Diamond, går av. Få timer senere kom nyheten om at en annen av bankens ledere, Jerry del Missier, også trekker seg.

LES OGSÅ: Barclays-sjefen går

Direktørene går av etter at flere av bankens ansatte er tatt i manipulasjon av Libor-renten. Libor – London Interbank Offered Rate – er en styringsrente som bygger på rentesatsene for lån banker imellom. Saken har skapt stort oppstyr i Storbritannia.

– Presset på Barclays har nådd et nivå der det er blitt skadelig for banken, var forklaringen Diamond ga for sin avgang.

Sinne

Som følge av et forlik med myndighetene godtok investeringsbanken i forrige uke å betale 2,7 milliarder kroner i bot for lovbruddene. Dette har imidlertid ikke dempet reaksjonene fra kunder og politikere, som har uttrykt sinne over det de mener vitner om en grisk bankkultur.

– Inntrykket som er skapt den siste uken av Barclays og bankens ansatte, er langt unna sannheten, fastholder Diamond.

Amerikaneren begynte i Barclays for 16 år siden og ble toppsjef i 2007. Han er en av verdens best betalte bankmenn og tjente til sammen 166 millioner kroner i fjor. Detaljene rundt sluttavtalen hans er foreløpig ikke kjent.

Mulig gransking

De to direktørene gikk av dagen etter at styrelederen Marcus Agius også valgte å trekke seg. Tirsdag fikk imidlertid Agius i oppgave av Barclays å finne Diamonds etterfølger.

Barclays er Storbritannias tredje største bank, og statsminister David Cameron har ymtet frempå om en gransking. Finansminister George Osborne sier at han håper Diamonds avgang er det første skrittet i retning av økt ansvarlighet i det britiske bankvesenet.

– Dette er rett avgjørelse for Barclays og for landet. Barclays må konsentrere seg om å låne ut penger til britisk økonomi og ikke være opptatt av en krangel om hvem som skal lede banken, sier Osborne.

LES OGSÅ:

Publisert:

Flere artikler

  1. Barclays-sjef får svi for rentetriksing

  2. Nye europeiske storbanker under Libor-lupen

  3. Styrelederen i britisk storbank går av

  4. Bankvesenet skal granskes i Storbritannia

  5. Barclays-topp går av