Rec øker reparasjonsemisjon til 375 mill.

Investorene har godkjent økning.

EMISJON: Rec er i ferd med å hente penger. Her er administerende direktør Ole Enger.
Publisert:

Investorene i den rettede emisjonen har godkjent å øke reparasjonsemisjonen i Rec med 75 millioner kroner til 375 millioner kroner.

Dermed har styret gjort en ny vurdering basert på eierandelene til deltakerne i den rettede emisjonen, som ble annonsert forrige fredag.

- Vi fikk ikke oversikt over disse eierandelene før i dag. VPS-utskrifter er basis for dette, og de fikk vi endelig bekreftelse på i dag morges, sier investorkontakt Mikkel Tørud i Rec til E24.

- I Finansavisen i dag sier du at det vil være en meget krevende øvelse å øke reparasjonsemisjonen.

- Ja, vi var nødt til å gå tilbake til de som opprinnelig tegnet seg og spørre om det er greit at vi øker beløpet.

- Er dere overrasket over reaksjonene som har kommet fra de aksjonærene som ikke ble tilbudt å delta i den rettede emisjonen?

AksjeLongname: Renewable Energy CorporationTicker: RECMarked: OSEOrganiasonsnummber: 977258561TSID:Trade time: 2012-06-27 09:02:00Last: 2.214Close: 2.204Periode: 7days

- Altså, som vi har forklart tidligere, siden hovedaksjonæren Orkla hele tiden har vært tydelig på at de ikke ønsker å være med videre, er det viktig for oss å få med nye ankerinvestorer for å få emisjonen på plass.

- Jeg mener det er vanskelig å se at vi kunne ha gjort det på en annen måte, sier Tørud.

Tegningskursen i reparasjonsemisjonen vil være 1,50 kroner per aksje, og antall aksjer som tilbys vil således være 250 millioner. Tegningsperioden i reparasjonsemisjonen forventes å starte i august/september 2012.

Les også: Rec med emisjon på 1,3 milliarder

Rec opplyser at reparasjonsemisjonen er betinget av gjennomføring av den rettede emisjonen og dermed også av at de tidligere annonserte betingelsene for gjennomføring av den rettede emisjonen oppfylles.

Les også: Hagen stilte seg på sidelinjen

Før helgen meldte Rec at selskapet vil skrive ned verdier for 3,5 milliarder i andre kvartal. Nedskrivningen kommer hovedsaklig ved selskapets fabrikk i Singapore.

Ifølge selskapet foretar de nedskrivningen på grunn av et forventet prisfall på solcelle-produkter fremover.

For å kunne refinansiere 2 milliarder av selskapets gjeld krever DNB og Nordea at Rec må hente inn 1,3 milliarder kroner. Dette skal ifølge selskapet gjøres via en ny emisjon.

Publisert:

Her kan du lese mer om