- Aksjen kan doble seg. Kjøp før det skjer.

Kraftig opptur for Sevan Marine etter fjorårets oppryddingsdrama.  

RYDDEGUTT: Sevan Marine har fått sving på bøtteriggene etter fjorårets dramatiske snuoperasjon. Her er konsernsjef Carl Lieungh.
Publisert:

- Denne aksjen kan doble seg. Kjøp før den gjør det.

Det er meglerhuset Carnegies klare anbefaling om Sevan Marine etter at riggselskapet la frem tall tirsdag formiddag.

Selskapet har vært gjennom en kraftig restrukturering det siste året, men kan nå vise til kraftig bedring etter årets andre kvartal.

Etter andre kvartal satt selskapet - som er betydelig strippet for eiendeler sammenlignet med i samme kvartal i fjor - igjen med et driftsresultat på 11 millioner dollar, mot et driftsunderskudd på 50,9 millioner dollar i samme periode året tidligere.

Driftsinntektene fra videreført virksomhet endte på 23,7 millioner dollar, ned fra 32,1 millioner dollar i andre kvartal 2011.

Sevan Marine satt igjen med et overskudd på 11 millioner dollar, mens det i samme fjorårsperiode hadde et underskudd på 258,8 millioner dollar.

- Nok en sterk rapport
Meglerhuset Carnegie har en kjøpsanbefaling på Sevan Marine etter fremleggelsen av tallene.

- Dette er nok en sterk rapport fra selskapet etter restruktureringen i fjor. Nye Sevan har en sterk balanse, ekstremt skalerbar forretningsmodell og en ledelse som bygger en imponerende «track record», skriver meglerhusets analytiker.

- Denne aksjen kan doble seg, kjøp før den gjør det, er anbefalingen. Meglerhuset skriver samtidig at deres kursmål på 25 kroner vurderes som konservativt, og at de kommer til å oppgradere estimatene på selskapet.

Høy aktivitet
Sevan Marine sitter nå på to skrog (nr. 4 og 5) som er under bygging på skipsverftet Cosco, og det arbeides aktivt med potensielle oppdragsgivere.

Samtidig eier selskapet FPSO-riggen Sevan Voyageur Spirit, som er under oppgradering på Nymo-verftet i Arendal. Eierskapet til denne riggen vil blir overført til Teekay så snart den begynner å produsere olje.

Sevan Marine skriver om fremtidsutsiktene at de mange olje og gassfunnene på verdensbasis, med flere og flere prosjekter som går inn i en produksjonsfase. Det høye aktivitets - og investeringsnivået i industrien ventes å fortsette, og dette skal Sevan kapitalisere på med sin teknologi.

Selskapet varsler dessuten at det planlegger å være gjeldfrie ved utgangen av 2012.

Fjorårets tredje verste aksje

Sevan Marine-aksjen havnet på tredjeplass på listen over 2011s verste kursutvikling, med et fall på 97,5 prosent.

Sevan Marine, som utvikler og driver flytende oljeplattformer for produksjon, hadde lenge slitt med dyrere finansiering enn sine konkurrenter.

I slutten av mars i fjor varslet derfor selskapet at to av boreriggene skulle skilles ut i et eget selskap - Sevan Drilling - samtidig som det ble hentet inn ny finansiering i en emisjon i det nye selskapet.

Emisjonskursen ble imidlertid langt lavere enn Sevan Marine-ledelsen hadde håpet.

Utover våren og sommeren økte tvilen om selskapet ville være i stand til å betjene låneforpliktelsene sine, og kursen raste nedover.

Mesteparten av det store kursfallet gjennom året kom i denne perioden.

Men, i fjor høst unngikk Sevan Marine konkurs, etter at det inngikk en avtale det kandiske selskapet Teekay. Da gikk Teekay inn i en emisjon, kjøpte tre FPSOer og finansierte oppgraderingen av Sevan Voyageur.

Publisert: