Eriksen gleder seg til å samarbeide med Lund og BP

Aker-sjefen har kjent Helge Lund i mange år, og ser frem til å samarbeide videre med det gigantiske oljeselskapet nordmannen nå skal lede styret til. 

GLEDER SEG: Konsernsjef Øyvind Eriksen i Aker har bare gode ord å si om Helge Lund, som han har kjent i en årrekke. Han ser frem til å fortsette å samarbeide med Lund og BP.
Publisert:

– Jeg vil gratulere med toppvervet i et førsteklasses selskap. Jeg har kjent Helge i mange år, og Aker har hatt et godt samarbeid med BP i flere tiår, sier konsernsjef i Aker, Øyvind Eriksen, til E24.

Torsdag morgen ble det klart at Helge Lund blir ny styreleder i BP etter at svensken Carl-Henric Svanberg gir seg. Selskapet eier det norske oljeselskapet Aker BP sammen med Eriksens Aker.

– Sammen har vi skapt suksessen Aker BP, og vi ser frem til et videre samarbeid, sier Aker-sjefen som også er styreleder i Aker BP.

Les også: Uenighet mellom Statoil og Aker BP kan forsinke storutbygging i Nordsjøen

Lund ble også nylig utnevnt til styreleder i den danske legemiddelgiganten Novo Nordisk.

Han har også vært styremedlem i oljeserviceselskapet Schlumberger de siste årene, men her trer han nå ut.

Les også

Helge Lund får millionlønn og privatsjåfør som styreleder i BP

«Kværner-kompiser»

Eriksen og Lund ble godt kjent gjennom Røkke-systemet. På begynnelsen av 2000-tallet jobbet de begge opp mot Røkke, blant annet i Aker Kværner.

Lund ble konsernsjef i Kværner i 2002 på et tidspunkt hvor Eriksen jobbet som juridisk rådgiver for selskapet gjennom advokatfirmaet BA-HR.

Lund hadde en nøkkelrolle i fusjonen mellom Aker og Kværner, som Kjell Inge Røkke satte i gang i 2003.

Da selskapene var blitt til Aker Kværner, fortsatte Lund oppover på karrierestigen og ble konsernsjef i Statoil, hvor han satt på toppen i ti år frem til 2014.

Eriksen gikk i 2009 fra rådgiverrollen over til konsernsjefstolen i Aker.

Saken fortsetter under bildet.

RØKKE: Her er Helge Lund og Øyvind Eriksen på hver sin side av Kjell Inge Røkke under Kværners generalforsamling på Sjølyst. Til venstre for Eriksen sitter Gabriella S. Buch. som også jobbet som juridisk rådgiver.

Fjær i oljehatten

PÅ HVER SIN KANT: Geir Arne Drangeid og Helge Lund på hver sin kant av bordet under en av Akers ekstraordinære generalforsamlinger.

En annen tidligere Kværner-kollega er First House-partner Geir Arne Drangeid. Han jobbet tett sammen med Helge Lund i Kværner for 13 år siden da Drangeid var informasjonsdirektør og Lund var toppsjef.

Han mener BP har gjort et godt valg.

– Jeg har bare godt å si om Helge. Han er en dyktig og tydelig leder som har bevist at han forstår samspillet mellom næring, myndigheter og opinion.

Drangeid mener norsk oljebransje som helhet kan sole seg i glansen av Lunds nye styreverv.

Dessuten tenker jeg utnevnelsen er en fjær i hatten for Norge og norsk oljeindustri, som riktig mange bør merke seg og være stolte over, sier Drangeid til E24.

Les også

Helge Lund blir styreleder i BP

Les også

Røkke vil være med i Odfjells riggkjøp

Les også

– Når Åge Hareide tør, så tør jeg også

Publisert:
Gå til e24.no