Ordfører om Norske Skog-kjøp: – Ønsker dem lykke til

Ordføreren i Halden ønsker Oceanwood lykke til som eier av Norske Skogs papirfabrikker, og håper den nye eieren vil investere og utvikle bedriften.

GLAD FOR AVKLARING: Ordfører Thor Edquist i Halden er fornøyd med at det er avklart hvem som skal eie Norske Skogs papirfabrikker. Nå ser han frem til å bli kjent med den nye eieren, og han håper på langsiktighet og nye investeringer. Her er Edquist sammen med kong Harald under åpningen av et biogassanlegg i 2017.
  • Kjetil Malkenes Hovland
Publisert: Publisert:

– Jeg kjenner lite til Oceanwood, så det er vanskelig å uttale seg om dem. Men jeg syns det er veldig flott at det har kommet frem hvem som er eier, sier Haldens ordfører, Thor Edquist (H), til E24.

Fredag ble det kjent at det britiske investeringsselskapet Oceanwood kjøper alle aksjene i Norske Skog AS for 235 millioner euro, og dermed blir eier av selskapets syv papirfabrikker, inkludert to i Norge, på Skogn og i Halden.

– Jeg ønsker dem lykke til, og ønsker de ansatte i Norske Skog lykke til med ny eier, sier Edquist.

Norske Skog Saugbrugs i Halden er en av verdens største produsenter av glatt, blankt magasinpapir, med en årlig kapasitet på 485.000 tonn fordelt på tre produksjonslinjer.

Norske Skog Saugbrugs har vært i virksomhet siden 1859, men det har vært sagbruk på stedet siden 1575. Anlegget ble en del av Norske Skog i 1989.

Les mer: Kjøper Norske Skogs fabrikker

Les også

Kjøper Norske Skogs fabrikker

Håper på langsiktighet

– Jeg håper det er en langsiktig aktør som ser hvilke fantastiske fabrikker de har i Norge, og at de vil investere i å utvikle disse fabrikkene. De har stort utviklingspotensial, sier Edquist.

HALDENS ORDFØRER: Thor Edquist (H)

– Norske Skog Halden har jo kommet med nye produkter som kan være med på å styrke selskapet i fremtiden, men det krever investeringer. Jeg håper Oceanwood blir en langsiktig eier, legger han til.

– Hvordan har denne perioden med usikkerhet i selskapet vært?

– Det har gått lang tid. Jeg har ikke merket noen uro, jeg tror alle har vært rolige på at dette vil gå bra. Det er et godt og veldrevet selskap, verdens mest rasjonelle magasinpapirfabrikk. Likevel er det godt å få en avgjørelse. Så får vi forsøke å bli kjent bli den nye eieren etter hvert, sier Edquist.

Saugbruks har 450 ansatte og er kommunens tredje største arbeidsgiver etter kabelprodusenten Nexans og Fresenius Kabi, som lager ernæringsløsninger for helsevesenet.

I april åpnet kong Harald et nytt biogassanlegg på Saugbrugs, et prosjekt til 150 millioner som lager gass av avløpsslam og øker selskapets inntekter. Gassen skal blant annet brukes i busser.

I tillegg har Saugbrugs et pilotanlegg for nanocellulose, som kan erstatte plast til industriformål.

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om

  1. Norske Skog

Flere artikler

  1. Kjøper Norske Skogs fabrikker

  2. Norske Skog jubler: Halden-fabrikk får CO2-millioner

  3. Avis: Oceanwood overtar Norske Skog

  4. Norske Skog kutter i Halden: – Sørgelige nyheter

  5. – Aker var veldig klar på at de ville ha en konkurs