Lanserer plattform for kryptohedgefond: – Mange interesserte fond på listen

Norske hedgefondveteraner sier det er for mye kapital som vil inn i kryptomarkedet – og for få kvalitetsprosjekter.

KRYPTOKONTOR: Fra Aker Brygge jobber AK Jensen med å utvikle det de tror blir morgendagens måte å handle aksjer på – men først skal det handles kryptovaluta. Fra venstre: Hedgefondspesialist Sophie Lempereur og driftsdirektør i AKJ Crypto, Oskar Åslund.

Foto: Sindre Hopland
  • Sindre Hopland
Publisert: Publisert:

– Plattformen gjør det enkelt å sette opp og operere et hedgefond som vil investere i kryptoverdier, sier Oskar Åslund, operasjonsdirektør for kryptoprosjektet i AK Jensen.

Selskapet er i dag kjent for den tradisjonelle delen av plattformen, hvor 58 hedgefond handler i de regulerte finansmarkedene.

Åslund jobber fra Aker Brygge, men AK Jensen har kontorer i hele verden - inkludert flere øystater med det de opgir som «svært fleksibelt regulatorisk klima».

– I dag er hedgefondene regulert av det britiske finanstilsynet og satt opp på Malta og Cayman Islands. Slik det ser ut i dag blir også dette den regulatoriske strukturen for vår kryptovirksomhet.

Plattformen gir fondene den riktige juridiske og regulatoriske infrastrukturen, institusjonelle tradingsystemer med tilgang til kryptobørser, kryptoemisjoner, samt såkornkapital for fondene.

I dag gjør selskapet den samme jobben for tradisjonelle hedgefond.

Goldman Sachs

AK Jensen startet opp i 1996 og Åslund mener man nå står ved et veiskille i finansverden, hvor kapitalforvaltning kan se helt annerledes om noen år grunnet blokkjedeteknologi.

– Ingen vet enda hvem som blir den nye Goldman Sachs, men vi tror timingen for å satse er helt riktig nå, sier Åslund.

Han forklarer videre at det kun er et spørsmål om tid før verdipapirer handles regulert på blokkjeder, og ikke bare som futures som det gjør i dag.

– Når vi snakker om kryptohedgefund så er det ikke bare snakk om investeringer i bitcoin og ethereum, men både aksjer, derivater og andre verdipapirer kjøpt og solgt på blokkjeden, sier Åslund.

Nylig annonserte den kanadiske børsen at de lanserer plattform for handel av blokkjedebaserte verdipapirer.

– Det som i dag er to forskjellige univers, kommer til og møtes, sier Åslund.

Les også

Nordmenn kan eie kryptovaluta for syv milliarder

To pilotfond

Den utrolige verdiutviklingen i kryptomarkedet det siste året, har gjort at interessen for å investere i kryptovaluta blant hedgefond har eksplodert, og AK Jensen opplever stor interesse.

– Den harde sannheten for kryptomiljøet er at det er for mye penger og for få kvalitetsprosjekter, men dette vil endre seg, sier Åslund og fortsetter:

– Vi er i ferd med å lansere to pilotfond som skal prøve plattformen, før vi begynner for fullt nærmere sommeren, sier han.

I dag er det 6–7 personer som jobber fulltid på prosjektet i AK Jensen, men hele ledelsen er også meget involvert i selskapet, inkludert grunnlegger Anders Kvamme Jensen.

Åslund ønsker ikke å oppgi hvor mye fondene som bruker deres plattform forvalter, men AK Jensen er eid av institusjonelle eiere med mer enn 20 milliarder dollar under forvaltning, ifølge selskapet.

– For å få fortgang i begynnelsen, vil vi opprette et fond som spytter inn kapital i de første kryptofondene som bruker plattformen, sier Åslund.

Kapitalen nødvendig for å opprette fondet skal hentes i en kryptoemisjon (ICO) som ifølge selskapet vil være regulert, i kontrast til de fleste andre kryptoemisjoner.

16 kryptomilliarder

– Målet er også å utføre en kryptoemisjon til sommeren, hvor man utsteder en kryptovaluta som gir rett til 25 prosent av nettoinntektene til kryptoplattformen, sier Åslund, som sier at mynten som utstedes også vil brukes som betaling i økosystemet plattformen bygger.

I løpet av fire år er målet å ha to milliarder dollar under forvaltning, ifølge selskapet.

– Det er ikke bare internasjonale fond som ønsker å bruke plattformen vår for kryptohandel, også norske investorer er interesserte, forklarer Åslund.

Et av målene med plattformen er at man skal kunne handle kryptovaluta billigere enn hva man kan i dag.

– I dag koster det mer å trade kryptovaluta enn vanlige verdipapirer, men våre større institusjonelle fond vil presse prisen ned, hevder Åslund.

Det skal de blant annet gjøre ved å tilby stordriftsfordeler ved bruk av felles bank, regnskap og juridiske tjenester.

Les også

Kraftig kursoppgang for Bitcoin

Les også

Norsk kryptosjef om nedturen: – Jeg håper dette har skremt folk

Les også

Finanstilsynet advarer mot kryptovaluta

Publisert:

Her kan du lese mer om

  1. Bitcoin
  2. Digital valuta
  3. Teknologi

Flere artikler

  1. Forvalter 78 mrd. kroner – har lansert Europas første bitcoin-fond

  2. Business Insider: Goldman Sachs dropper kryptoplaner – bitcoin faller

  3. – Nå kan de skyhøye prisene forsvares

  4. Ekspert: – Gir absolutt mening

  5. Hentet over en mrd. i kryptoemisjon: – Skulle gjerne hentet mye mer