Kalte kryptovalutaene en boble - nå vil George Soros investere likevel

Etter å ha kalt kryptovalutaene en boble i januar, ser det ut til at den kjente investoren George Soros vil investere likevel.

Den kjente og omdiskuterte investoren George Soros avbildet på World Economic Forum i Davos i januar 2011. Det var på det samme arrangementet i år at han uttrykte seg kritisk til kryptovalutaer.
Publisert: Publisert:

George Soros' investeringsfond, som forvalter verdier for 26 milliarder dollar, forbereder seg nå på å investere i kryptovalutaer.

Det melder Bloomberg og flere nyhetsbyråer.

Ifølge Bloomberg skal Adam Fisher, som er ansvarlig for makroinvesteringer, ha fått godkjenning for kryptoinvesteringer internt. Nyhetsbyrået siterer kilder som skal ha kjennskap til saken.

Soros-fondet skal ha avvist å ville kommentere saken.

Så sent som under World Economic Forum-konferansen i Davos i januar i år uttalte George Soros at kryptovalutaene ikke kan fungere som valutaer på grunn av deres volatilitet. I tillegg skal han ha beskrevet det som en boble, ifølge nyhetsbyrået.

Kursene til kryptovalutaene, med bitcoin i spissen, skjøt kraftig til værs utover høsten i fjor. Bitcoin-kursen toppet seg i midten av desember på snaue 20.000 dollar. Deretter har de falt kraftig tilbake igjen.

Selv om Soros har vært kritisk til kryptovalutaer før, er ikke dette første gangen han dypper tåen i vannet.

I midten av februar ble det kjent at Soros' investeringsfond hadde kjøpt aksjer i Overstock.com. Selskapets aksje steg kraftig etter at det lanserte et produkt for handel med kryptovalutaer.

Les også

Ansatte i Coinnest arrestert for underslag

Les også

– Målet er å få dette til å fungere i den virkelige verden

Les også

942 milliarder forsvant fra bitcoin i første kvartal

Publisert:

Her kan du lese mer om