John Fredriksen-systemet anmelder tidligere ansatt for grov utroskap

John Fredriksens selskap Seatankers og Frontline Corporate Services står bak anmeldelsen mot en tidligere ansatt for grov økonomisk utroskap.

ANMELDER: John Fredriksens selskaper Frontline Corporate Services og Seatankers har anmeldt en ansatt for grovt økonomisk utroskap.

Foto: Håkon Mosvold Larsen NTB scanpix
  • Martin Hagh Høgseth
  • Ole Martin Skaug
Publisert:,

En tidligere medarbeider i John Fredriksen-systemet er anmeldt til Økokrim for grov utroskap, skriver Dagens Næringsliv (for abonnenter).

Det er ifølge avisen selskapene Seatankers og Frontline Corporate Services som står bak anmeldelsen.

Bakgrunnen skal være en tvist mellom den tidligere medarbeideren og Frontline, etter at sistnevnte avsluttet arbeidsforholdet med personen desember 2015.

– Jeg kan bekrefte at det har kommet en anmeldelse, men jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere på nåværende tidspunkt, sier statsadvokat Henrik Horn i Økokrim til DN.

Den tidligere medarbeideren skal ha vært ansatt i Frontline og hatt et engasjement i Seatankers.

Uenighet

Han har ikke ønsket å kommentere saken ovenfor avisen, men har henvist til sin advokat Fred Gade. Gade skriver i en epost til avisen at de registrer at Fredriksen velger å eskalere konfliktnivået, parallelt med at det pågår en rettprosess med formål å avgjøre den tidligere ansattes uoppgjorte krav.

Han hevder også Fredriksen-systemet har hatt detaljkunnskap om den tidligere ansattes egne ganske beskjedne handel, uten at de har uttrykt motforestillinger eller gitt instrukser omkring investeringene.

Blant anklagene i anmeldelsen kommer det frem at Seatankers hevder den tidligere ansatte har begått ulovligheter i flere selskaper, ved å sette egne økonomiske interesser foran oppdragsgiver.

Han skal også ha drevet omfattende personlig investeringsvirksomhet med eget selskap hvor han har fått innsikt gjennom arbeidet og som hans oppdragsgiver skal ha hatt direkte og indirekte parallelle interesser i, hevder Fredriksen-systemet ifølge DN.

Her kan du lese mer om

  1. John Fredriksen
  2. Frontline

Flere artikler

  1. Boligkjøper i Oslo kommune pågrepet og siktet

  2. Skjerpet straff i ankesaken mot tidligere Kongsberg-direktør

  3. Professor reagerer på Lunders gigantkrav mot Økokrim

  4. Annonsørinnhold

  5. To pågrepet for grov korrupsjon

  6. – Havner fort i en «bukken og havresekken»-situasjon