Dette ventes fra verdens største teknologiselskaper under resultatrushet i kveld

Apple, Amazon, Facebook og Google-eier Alphabet rekker akkurat å smette inn kvartalsrapportene sine før presidentvalget. Når gigantene leverer tallene sine torsdag kveld, er annonseinntekter og forventninger om julesesongen i fokus.

Publisert: Publisert:

For andre kvartal på rad skal et knippe av verdens mest verdifulle selskaper levere kvartalsrapporter nesten samtidig.

Torsdag kveld, etter børsslutt på Wall Street, skal nemlig Apple, Amazon, Facebook og Google-eier Alphabet åpne regnskapsbøkene sine, og kommer dermed presidentvalget like i forkjøpet.

Apple og Amazon har tidligere knivet om å være verdens mest verdifulle børsselskaper. For tiden er det Apple som holder tittelen, med en markedsverdi på svimlende 1.968 milliarder dollar. Amazon har på sin side en verdi på 1.609 milliarder dollar.

I tillegg til skyhøye verdier, har selskapene også fått oppmerksomhet fra myndighetene den siste tiden. Til felles har de også viktige annonseinntekter, markant aksjeoppgang og, for noen, betydningsfulle julesesonger.

Tror Google vender tilbake til vekst

For Google-eier Alphabets del gjelder oppmerksomheten fra myndighetene et søksmål i USA.

For litt over en uke siden kom det frem at det amerikanske justisdepartementet har gått sammen med 11 delstater for å saksøke Google for monopolvirksomhet på internettsøk. Google har selv nektet for anklagene.

Les også

USA saksøker Google for monopolvirksomhet

Google kontrollerer store deler av globale nettsøk, og tjener også penger på annonser.

Disse annonseinntektene er ventet å få oppmerksomhet når nettgiganten leverer sin rapport for tredje kvartal torsdag kveld. Den kommer etter at Google-eieren meldte sitt første omsetningsfall noensinne kvartalet før, da inntektene falt med to prosent til 38,9 milliarder dollar.

Av dette falt inntektene fra annonser på nettsøk med 10 prosent, ifølge Financial Times.

Nå er det imidlertid ventet at Google skal vende tilbake til inntektsvekst. Ifølge Bloomberg tror markedet at omsetningen vil lande på 35,4 milliarder dollar, opp fra 40,5 milliarder dollar året før.

Alphabets A-aksje har for øvrig klatret 18,5 prosent siden årsskiftet, og ligger dermed foran utviklingen på S&P 500, som er opp 7,62 prosent i år.

Venter julehint fra Apple

For Apple er dagens kvartalsrapport den fjerde og siste i regnskapsåret, ettersom det praktiserer avvikende regnskapsår.

Selskapets viktigste kvartal er deres første, som tar med julehandelen, og markedet vil derfor trolig følge ekstra mye med på guidingen.

I år vil julehandelen også preges av lanseringen av iPhone 12, som har blitt utsatt til oktober. Det betyr at Apple ikke har tatt noen bestillinger av den nye modellen i kvartalet som gikk.

Les også

Masseproduksjon av iPhone 12 kan ha ført til dårligere luftkvalitet

– Guidingen kommer til å bli den viktigste delen av Apples resultater i fjerde kvartal, ettersom markedet ser etter verdien på forventningene om en sterk mottagelse av iPhone 12-lanseringen, sier CCS Insight-analytiker Geoff Blaber til Financial Times.

Han forventer at Apple vil slå rekord i det kommende kvartalet med inntekter på mellom 93 og 95 milliarder dollar, ifølge avisen.

Apple-aksjen har klatret med omtrent 53 prosent så langt i år.

Les også

Åpnet 5G-nettet i Oslo: – Det er jo et produkt som ikke akkurat synes

Snap-resultat gir annonsehåp for Facebook

Til tross for at flere gigantselskap kastet seg på en boikott-kampanje mot annonsering på Facebook i løpet av sommeren, er det ventet at Facebook vil øke inntektene sine i kvartalet som gikk.

Ifølge CNBC, som har snakket med analytikere ved Bank of America, virker det som at flere annonsører har vendt tilbake til Facebook i løpet av august.

Coca-Cola, Unilever og Starbucks var blant selskapene som droppet annonsering på plattformen, i en kampanje som forsøkte å få Facebook til å ta grep om rasistiske og hatefulle ytringer.

Financial Times trekker også frem at det kraftige inntektshoppet til Snap, som leverte tall i forrige uke, indikerer at annonseinntekter på sosiale medier kan være på vei oppover.

Hittil i år er Facebook-aksjen opp rundt 34 prosent.

Tror Amazon-veksten fortsetter

Coronarestriksjoner har endret på handlevanene til folk verden over, og i andre kvartal kunne Amazon vise til kjempevekst i inntektene. Den gang hoppet omsetningen med 40 prosent til 88,9 milliarder dollar.

Samtidig guidet Amazon en omsetning på mellom 87 og 93 milliarder dollar i tredje kvartal, men presiserte at forventningene var usikre og avhengig av utviklingen av coronapandemien.

Gudingen får støtte fra markedet. Ifølge Bloomberg-estimater ventes det nå at Amazons omsetning vil lande på 92,7 milliarder dollar. I samme kvartal året før var tallet på 70 milliarder dollar.

Les også

Aldri før har så mange vært så rike: Dollarmilliardærene sitter på 94.860 milliarder i verdier

I løpet av kvartalet skulle Amazons Prime Day gått av stabelen, men selskapet valgte å utsette dette til oktober på grunn av coronakrisen.

Prime Day er en av Amazons desidert største enkeltstående salgsdager. Emarketer anslo på forhånd at Amazon omsatte for 9,9 milliarder dollar denne dagen alene, som vil være ny rekord for selskapet, ifølge Cnet.

Investorer vil trolig også holde et øye med annonseinntektene til Amazon, som for øvrig oppføres under segmentet «other» i regnskapet.

Amazon-aksjen har for øvrig klatret med rundt 72 prosent så langt i år.

Publisert:
Gå til e24.no