Børssjef går av etter handelssystem kollapset

Handelen på verdens tredje største børs stoppet i over et døgn 1. oktober.

BEKLAGET: Under en pressekonferanse samme dag som tekniske problemer stoppet handelen ved Tokyo-børsen, beklaget den nå avgåtte toppsjefen Kochiro Miyahara og direktør Ryusuke Yokoyama på en pressekonferanse.
Publisert: Publisert:

Administrerende direktør Kochiro Miyahara ved Tokyo Stock Exchange har bestemt seg for å gå av.

Det skjer etter at all handel ved Tokyo-børsen stoppet 1. oktober i år. Dette var den første fulle handelsstansen ved verdens tredje største børs etter at den gikk over på helelektronisk handel tilbake i 1999, skriver Bloomberg.

Samtidig blir det kjent at toppsjef Kiyota Akira i børseieren Japan Exchange Group (JPX) inntil videre også vil ta topplederjobben ved Tokyo-børsen. Samtidig har tar han et lønnskutt på 50 prosent i fire måneder.

– Miyaharas avgang er et stort tap for Tokyo Stock Exchange, forklarte Akira på en pressekonferanse mandag.

Der forklarte han også at Miyahara hadde bedt om å gå av for å ta ansvar for hendelsen, og at styret ikke hadde planlagt å be om hans oppsigelse, skriver Bloomberg.

Miyahara ble toppsjef på Tokyo Stock Exchange tilbake i 2015, og har samtidig hatt ledende stillinger hos børseieren JPX.

Avgått toppsjef Koichiro Miyahara ved Tokyo Stock Exchange

Handelsstansen kom etter en feil i det et år gamle handelssystemet «Arrowhead», som er utviklet av japanske Fujitsu.

Ifølge Reuters sa Akira på pressekonferansen at selskapet ikke planla å be om erstatning fra Fujitsu, men at utvikleren bør føle «betydelig ansvar». Selskapet selv har sagt at de vurderer å ta interne disiplinære handlinger.

Avgangen til Miyahara er den første etter at flere av verdens børser har slitt med teknikken det siste året. Både i Europa og Australia har flere store børser hatt problemer.

Les også

All handel på Tokyo-børsen stanset etter teknisk feil

Publisert:

Her kan du lese mer om