Kjell Inge Røkkes Aker suste opp etter nye noteringsplaner

Det ble Røkkes dag på Oslo Børs. Hovedindeksen steg samtidig til ny rekord.

Publisert:

Det ble en god dag på Oslo Børs tirsdag ledet an av blant annet Aker og en god utvikling for oljeprisen. Hovedindeksen endte dagen opp 1,1 prosent.

Hovedindeksen avsluttet dermed over 1.000 poeng igjen, nærmere bestemt 1.004.69 poeng.

Det er det høyeste nivået Hovedindeksen noen gang har avsluttet på.

Nytt Aker-selskap i børshorisonten

Kort tid etter at børsdagen startet kom nyheten om at Aker Horizons planlegger børsnotering på Euronext Growth i nærmeste fremtid.

Samtidig melder selskapet at det kjøper 75 prosent av Mainstream Renewable Power, som driver med fornybar energi innenfor vindkraft til land og havs samt solenergi. Transaksjonen i egenkapitalen verdsettes til 900 millioner euro.

Nyheten har gitt vind i seilene for Aker-aksjen i løpet av handelsdagen. Ved børsdagens slutt endte Aker opp hele 12,16 prosent til 692 kroner

Det Kjell Inge Røkke-kontrollerte konsernet har ikke hatt en bedre børsdag siden mars i fjor.

I planen om å børsnotere Aker Horizons kommer det samtidig frem at Aker overfører alle de 92 millioner aksjene i Rec Silicon til fornybar-delen av konsernet. Rec-aksjen steg hele 18,77 prosent på Børsen tirsdag.

Aker Horizons med fornybar-kjøp - planlegger børsnotering

Milliardkontrakt til Fredriksen

Før tirsdagens børsåpning meldte Archer om en milliardkontrakt med Equinor. Brønntjenesteselskapet til John Fredriksen skal jobbe for petroleumskjempen i Nordsjøen i fem år.

Etter en oppgang på over 20 prosent, roet optimismen seg noe i løpet av handelsdagen. Ved børsdagens slutt var aksjen opp 14,29 prosent.

Oljeprisen har steget gjennom dagen. Ett fat brent nordsjøolje i spotmarkedet koster 55,78 dollar fatet, opp 1,94 prosent siden midnatt.

Oppgangen i oljeprisen bidro til at nevnte Equinor steg 1,20 prosent i løpet av handelsdagen.

Ellers på omsetningstoppen endte Nel opp 5,04 prosent.

Det kan også nevnes at Tor Olav Trøims Borr Drilling steg over 12 prosent etter at selskapet varslet at det har kommet til enighet med kreditorer.

Les også

Archer sikrer Equinor-kontrakt verdt 2,5 milliarder kroner

Publisert: