Store prisforskjeller på Norwegian på børs: – Begge prisene er helt syke

Prisen på tegningsrettene og aksjen i Norwegian gir to forskjellige verdier på flyselskapet, etter at førstnevnte har kommet i handel fredag.

FØLGER MARKEDET TETT: Jan Petter Sissener forvalter fondet Canopus.
Publisert: Publisert:

Som et resultat av strukturen i restruktureringen av Norwegian finnes det nå to måter å kjøpe aksjen på børs:

  • Man kan kjøpe aksjen på vanlig måte – til en pris på 34,1 kroner
  • Man kan kjøpe tegningsretter til 16,1 per stykk, som gir rett til å kjøpe nye Norwegian aksjer til 6,26 kroner for hver tegningsrett man har – totalprisen blir altså 22,36 kroner

Hvis man vil kjøpe aksjer sparer man altså 11,7 kroner, tilsvarende en rabatt på over 30 prosent, ved å gå veien om tegningsrettene.

(Kursene er hentet klokken 12:35 fredag formiddag).

Norwegian har i dag 42,05 millioner aksjer og det skal ifølge selskapet trykkes opp 658 millioner nye aksjer i emisjonen. I tillegg kommer 233,5 millioner aksjer som skal trykkes opp for å konvertere gammel gjeld.

På toppen av dette kommer hybridobligasjonen som kan konverteres til aksjer senere.

Hvis man holder hybridobligasjonen utenfor og regner på antallet Norwegian-aksjer det vil være om kort tid, får man tre svært forskjellige markedsverdier:

  • Aksjekursen på 34,1 kroner gir en markedsverdi på 31,8 milliarder
  • Prisen på tegningsrett pluss aksjer på 22,36 kroner gir en markedsverdi på 20,9 milliarder
  • Prisen på de nye aksjene på 6,26 kroner gir en markedsverdi på 5,8 milliarder.

Til sammenligning var den høyeste børsverdien noensinne for Norwegian 13,5 milliarder kroner i slutten av april 2016.

Hybriden vil ved konvertering gi nesten 200 millioner aksjer til i Norwegian, noe som vil øke markedsverdien i beregningene ytterligere.

Les også

Aksjen gikk til himmels: – Prisingen av Norwegian er helt vanvittig

«Helt syke» priser

Forvalter Jan Petter Sissener mener både aksjer og tegningsretter er feilpriset i markedet.

– Begge prisene er helt syke, sier han til E24.

Sissener peker på verdsettelsen av Norwegian som dagens kurs på tegningsretter og aksje gir, hensyntatt at rundt en milliard nye aksjer er på vei.

– Hvis man tror dette er verdt over 20 milliarder tar man feil, mener Sissener, som tror det er småinvestorenes handel som presser opp kursen.

Les også

Stor pågang for å investere i Norwegian: – Kapitalinnhentingen er overtegnet

Privatinvestorene som handler gjennom Nordnet har over tid stått for mellom 10 og 15 prosent av omsetningen i Norwegian-aksjen, ifølge investeringsøkonom Mads Johannesen.

Onsdag denne uken var andelen oppe i 16 prosent. Antallet kunder i Norden som sitter med aksjen har ligget stabilt på rundt 65.000 i lengre tid, forteller Johannesen.

Flere eksperter har reagert på verdsettelsen av Norwegian i markedet. Torsdag kalte forvalter Magnus Vie Sundal i Borea-fondene prisingen «helt vanvittig».

Stor investor-interesse

Norwegian har den siste tiden vært i markedet for å hente kapitalen selskapet trenger for å fullføre redningsplanen, den andre under pandemien.

Flyselskapet har vært gjennom en omfattende rettsprosess i domstoler i Irland og Norge etter at det søkte om konkursbeskyttelse i fjor høst.

Les på E24+

Dette er regnestykket alle med Norwegian-aksjer bør lese

Fredag morgen melder meglerhusene at kapitalinnhentingen på inntil seks milliarder allerede er overtegnet. Sisseners fond har også vist interesse.

– Vi har indikert stor interesse for å være med i emisjonen, og den interessen står ved lag.

– Vi tror at flybransjen kan få en ny fremtid med rater fra leasingselskaper på et lavnivå og et publikum som er reisesyke, sier han.

Publisert: