Saga Pure tar tap på 23 millioner etter konkurs i hydrogenselskap

IC Technology slås konkurs etter en mislykket refinansiering.

Øystein Stray Spetalen er største aksjonær i Saga Pure
Publisert:

Øystein Stray Spetalens investeringsselskap Saga Pure tar et tap på 23 millioner kroner i fjerde kvartal etter at styret i IC Technology (ICT) har valgt å slå selskapet konkurs. Det opplyser Saga Pure i en børsmelding fredag.

Konkursen kommer etter en mislykket refinansiering av hydrogenselskapet, ifølge meldingen.

Saga Pure eier 32,6 prosent av aksjene i ICT. Selskapet har jobbet med en løsning for lagring av flytende hydrogen, med fokus på maritime drivstoffsystemer.

– ICT-løsningen kan ha betydelig potensial, imidlertid gjenstår det en rekke milepæler før løsningen er klar for markedet, sier avtroppende Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tid for bank

Flere hydrogeninvesteringer

Saga Pure er Øystein Stray Spetalens børsnoterte, grønne investeringsselskap. Den profilerte investoren er største aksjonær med 36,02 prosent av aksjene privat. Hans investeringsselskap, Tycoon Industrier, eier i tillegg 5,95 prosent av Saga Pure.

Investeringsselskapet har i tillegg til eierskapet på 32,6 prosent i IC Technology også eierskap på 22 prosent i selskapet Heimdall Power, 10 prosent i Horisont Energi og 17,6 prosent i selskapet Hyon, ifølge egne nettsider.

Heimdall Power driver med sensorer i kraftbransjen, Horisont jobber med hydrogenproduksjon og Hyon med bunkringsløsninger for hydrogen til maritim sektor.

Grønn satsing

Saga Pure endret navn fra Saga Tankers høsten 2020 og satte i gang en bredere, grønn satsing.

Siden har investeringer i Bergen Carbon Solutions, Pryme og Everfuel blitt realisert. Det med henholdsvis gevinst på 229 millioner, tap på 7,7 millioner og gevinst på 260 millioner.

Selskaper med eksponering mot fornybar energi, blant disse flere av Saga Pures investeringer, bykset kraftig på børs gjennom 2020, men en rekke av dem har det siste halvannet året fått hard medfart.

Det blant annet fordi den store inntjeningen ligger i fremtiden, og høyere renter gjør at disse lovnadene blir mindre verdt.

Les også

Bjørn Simonsen slutter som Saga Pure-sjef

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om