Schibsted vurderer blokksalg av Adevinta-aksjer

Adevinta-aksjen er det siste året ned over 40 prosent. Nå vil Schibsted selge aksjer som i dag har en milliardverdi.

Schibsted vil fortsatt ha to medlemmer representert i styret. På bildet Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund.
Publisert:

Schibsted har hyret inn meglerhus for å vurdere et blokksalg på 24.498.860 aksjer i rubrikkselskapet Adevinta, ifølge en børsmelding onsdag ettermiddag.

Det tilsvarer et salg på 1,9 milliarder kroner basert på dagens sluttkurs, men eventuell salgskurs er ikke bestemt.

– I løpet av vår tid som storaksjonær har Schibsted bidratt til Adevintas sterke vekstreise. Som kommunisert tidligere er vår eierandel i Adevinta finansiell og vi vil over tid redusere vår eksponering, med fokus på verdiskaping for våre aksjonærer, sier toppsjef Kristin Skogen Lund i en melding.

Samtidig har selskapet inngått en TRS-avtaleTRS-avtaleEn TRS-avtale innebærer at en investor inngår en avtale med en annen part, der man bytter til seg avkastningen i en eller flere aksjer mot en fastsatt rente. Dermed får man den eventuelle gevinsten aksjen gir, selv om den faktisk eies av noen andre. med Danske Bank. Denne har en ventet utløpsdato 6. desember 2023 og i forbindelse med avtalen vil Schibsted selge 36.748.289 Adevinta-aksjer til Danske Bank.

Schibsted eier i dag 406.050.534 aksjer i Adevinta, tilsvarende 33,1 prosent av de utestående aksjene i sistnevnte.

Fortsatt i styret

Provenyet fra transaksjonene skal brukes på å styrke balansen og på et tilbakekjøpsprogram på opptil fire prosent av ustedte Schibsted-aksjer, som vil kunngjøres senere, opplyses det.

– Etter disse transaksjonene vil Schibsted fortsatt være en stor og støttende eier av Adevinta med to medlemmer representert i styret. Sammen med Adevintas ledelse og styre vil Schibsted etterstrebe å realisere Adevintas strategiske ambisjoner og verdipotensialet representert av lønnsomme vekstforventninger fremover, uttaler Lund.

Bokbyggingsperioden i det potensielle salget starter i dag klokken 16.30 og stenger i morgen klokken 8. Schibsted vil ha en såkalt lockup på 90 dager etter salget, som gjøre at de i denne perioden ikke kan selge ytterligere Adevinta-aksjer.

Stort børsfall

Adevinta ble skilt ut fra Schibsted i 2019, og inkluderer digitale markedsplasser over store deler av verden.

Adevinta kjøpte i 2020 Ebays rubrikkvirksomhet, og ble med det verdens største rubrikkselskap på nett.

Selskapet har hatt et svakt år på Børsen, og har falt over 40 prosent det siste året. Fra sin topp i august 2021 har aksjen falt over 58 prosent.

E24 er et heleid datterselskap i Schibsted-konsernet. Enkelte journalister i E24 eier aksjer i Schibsted gjennom konsernets aksjespareprogram.

Les på E24+

Ukens Investtech: Tre kjøp for kortsiktige investorer

Publisert:
Gå til e24.no

Her kan du lese mer om