Noreco betaler ned lån

Publisert:

Aksjen skyter i været.

Norwegian Energy Company

OSE

NOR

(Noreco) har fått aksept fra obligasjonseierne å betale ned 560 millioner kroner på et obligasjonslån på 2,8 milliarder.

Det opplyses i en børsmelding.

Aksjen skyter opp med over 15 prosent på nyheten.

Følg Noreco-aksjen med E24 Børs.

Nedbetalingen skjer på par og samtidig fjernes markedsjustert egenkapital-ratio fra låneavtalen.

- Dette er nok et viktig steg i selskapets strategi for å redusere gjeld og rentekostnader, sier konsernsjef Scott Kerr i meldingen.

Norecos forslag betyr at obligasjonseierne av "Senior Secured Callable Bond Issue" NOR01 og NOR02 får tidlig nedbetaling av 20 prosent av utestående obligasjoner på par samt at "Market Adjusted Equity Ratio 1" blir fjernet fra låneavtalen.

Det er innkalt til obligasjonseiermøte for å stemme over endringene i låneavtalen. Obligasjonseiermøtet vil bli avholdt den 3. november og beløpet vil bli utbetalt den 13. november 2008 dersom det blir vedtatt i obligasjonseiermøtet.

- Vi mener dette forslaget er attraktivt for alle parter. Noreco har en veldig god kontantbeholdning samt positiv kontantstrøm og selskapet har styrke til å gjennomføre en tidlig nedbetaling, sier Kerr.

Den seneste tiden har det vært spekulasjoner rundt Norecos gjeldsgrad, og for et par uker siden rykket selskapet ut og avkreftet at det sto i frae for å bryte noen låneforpliktelser.

Les også:

Les også:

Flere nyheter på E24.

Publisert:

Her kan du lese mer om