Derfor stupte andre kryptovalutaer under bitcoins prisrally

Bitcoin har vært den store vinneren på kryptobørsene den siste tiden, men det går på bekostning av andre kryptovalutaer.

KRYPTORAKETT: Bitcoin knuste torsdag taket på 7.000 dollar og kunne fredag notere sin fjerde rekord på én uke. Samtidig som at bitcoin stiger, faller de fleste andre kryptovalutaene.

Foto: Dado Ruvic Reuters
 • Sindre Hopland
Publisert:,

Direktør og grunnlegger av Safello, Nordens største bitcoinbørs, Frank Schuil, er klar på hvorfor bitcoinprisen har knust alle rekorder den siste tiden.

– Årsaken til prisrallyet er at folk nå beveger midlene sine fra alternative kryptovalutaer og over til bitcoin før den nye splitten finner sted i midten av november, sier Schuil til E24.

BØRSGRÜNDER: Frank Schuil har grunnlagt kryptobørsen Safello som er basert i Sverige, men som også operer i Norge. Han tror folk satser pengene sine på bitcoin før den skal splittes den 16. november, og mener dette er årsaken til prishoppet.

Foto: Sindre Hopland

Den 16. november går bitcoin mot sin andre splitt. Denne endringen er et ledd i New York-avtalen hvor flere av de sentrale aktørene i verdens bitcoin-miljø i sommer samlet seg for å jobbe mot en valuta som egner seg for bruk og ikke bare som en investering.

Splitten vil gjøre at den nye bitcoin-valutaen, som har prosjektnavnet Segwit2x, får transaksjoner som går raskere og som er billigere.

Etter splitten vil antageligvis de som sitter på bitcoin både få en utgave av den gamle og den nye valutaen, og får dermed en «gratis» bitcoin.

Det er også derfor Schuil tror mange flytter verdiene sine over i bitcoin.

Tirsdag er én bitcoin verdt 7.239 dollar. Den siste måneden har prisen økt med godt over 3.000 dollar.

Overrasket

Da bitcoinprisen i forrige uke steg til over 7.000 dollar, falt de øvrige kryptovalutaene tilbake. Det har vakt oppmerksomhet.

– Tidligere har alternative kryptovalutaer og bitcoin ofte fulgt hverandre opp og ned, men det er ikke tilfellet nå, sier blokkjede-ekspert Oskar Åslund i Blockchangers.

Han er en av dem som ikke gleder seg over den siste tidens utvikling.

– Jeg har stor tro på alternative kryptovalutaer, selv om de jeg har investert i faller, humrer Åslund som legger til at han også tror at bitcoin-splitten som kommer senere i november nok bidrar til stigningen.

Selv om alternative kryptovalutaer faller, tror Schuil at markedet for disse valutaene kommer tilbake i rekyl etter at bitcoin-splitten er gjennomført.

– Jeg blir overrasket hvis vi ikke ser at markedet for alternative kryptovalutaer kommer tilbake, men om dette ikke skjer, kan vi konkludere med at bitcoin har gjenvunnet dens tidligere dominans i kryptomarkedet, sier Schuil.

I etterkant har man sett at alternative kryptovalutaer har stabilisert seg slik de lå før bitcoins prisrally forrige uke, slik som Schuil antok.

Les også

Norsk gruveselskap vil utstede kryptovaluta sikret i råvarer

Bitcoin-økonomi


Den kraftige veksten av alternative kryptovalutaer har vokst frem på ryggen til Ethereum, den nest største valutaen målt i markedsverdi, der hvem som helst kan lage sin egen utgave med et eget formål.
Schuil tror det skal mye til for at alternative kryptovalutaer mister fotfeste.
– For at folk skal svikte de alternative kryptovalutaene, trenger vi å se at en bitcoin-økonomi vokse frem på samme måte som det har gjort med Ethereum.
Forrige uke kom det mange gode nyheter for bitcoin, også fra uventet hold.
Verdens største futuremarked i volum, CME Group, annonserte at de planlegger å lansere et produkt for bitcoin på plattformen sin, meldte Bloomberg.
Chicago-baserte CME Group ønsker å introdusere terminkontrakter for bitcoin før året er omme, men tidspunktet avhenger av godkjenning fra myndighetene.
CME Group er en gigant innenfor handel med terminkontrakter, blant annet innen olje og gull.

MinE24 er Norges eneste app med komplett kursliste over de 100 mest populære kryptovalutaene. Lurer du på hvor mye bitcoin er verdt nå?

Last ned minE24 i App Store eller Google Play, og hold deg oppdatert!

Her kan du lese mer om

 1. Bitcoin
 2. Digital valuta
 3. Teknologi
 4. Valuta
 5. Digitalisering
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

 1. Bitcoin faller etter avlyst splitt: – En avgjørende tid for bitcoins fremtid

 2. Spår fortsatt kniving mellom bitcoin og «lillebror»

 3. Ny rekord: Bitcoin bikker 7000 dollar

 4. Annonsørinnhold

 5. Markedsverdien har nådd 100 milliarder dollar

 6. Ethereum har steget nær 100 dollar på to døgn