Danske Bank venter virussmell – trekker prognosen for 2020

Storbanken Danske Bank venter at coronaviruset vil gi regnskapssmell i år, og har på bakgrunn av det besluttet å trekke prognosene.

Ints Kalnins / X02120
  • Martin Hagh Høgseth
Publisert:,

Det melder selskapet i en melding.

Tidligere har banken ventet et nettoresultat på 8–10 milliarder danske kroner.

«På grunn av en betydelig forverring i de makroøkonomiske utsiktene som følge av Covid-19-situasjonen, venter Danske Bank en negativ påvirkning på resultatet i 2020», skriver banken.

Videre opplyser den at foreløpige vurderinger tyder på at tapet på utlån sannsynligvis vil øke på grunn av mer alvorlige scenarioer.

«I tillegg er globale finansmarkeder påvirket av veldig høy volatilitet, noe som kan ha en negativ påvirkning på handelsvolumet. Vi vil fortsette å overvåke påvirkningen av nedskrivninger på utlån og inntekter ettersom situasjonen utvikler seg», heter det i meldingen.

Banken tror det vil være mulig å komme med en oppdatering rundt nye anslag for 2020 i forbindelse med fremleggelsen av resultatene for første kvartal.

Etter planen skal Danske Bank legge frem kvartalsrapporten for årets tre første måneder 30. april.

Les også

Tung nedgang på Wall Street etter handelsstans

Krisekutt fra sentralbankene

Virusutbruddet har skapt mye hodebry for bankene, som har risikert å havne i en økonomisk krise. Det har bidratt til at flere av verdens sentralbanker har gjennomført rentekutt utenfor ordinære rentemøter.

Søndag kuttet den amerikanske sentralbanken, Federal Reserve, renten med et prosentpoeng til null prosent. Dette var andre gang på tolv dager at sentralbanken kuttet renten.

Flere av de største amerikanske bankene har de siste dagene stanset sine tilbakekjøpsprogram på grunn av virusutbruddet, ifølge CNBC.

Også Norges Bank har tatt kraftige grep i kampen mot virusets økonomiske påvirkning. Sentralbanken kuttet fredag renten med 0,5 prosentpoeng til 1,0 prosent.

Meldingen fra selskapet

Her kan du lese mer om

  1. Danske Bank
  2. Aksjelive
mail
E24

Start dagen med

Morgengryn Logo

Hold deg oppdatert på de viktigste nyhetene, de siste nøkkeltallene, og dagens kalender. Tilbudet er gratis.

Flere artikler

  1. USAs sentralbank tar krisegrep i møte med coronaviruset

  2. Danske Bank: Tror på flere rentekutt fra Fed i år

  3. Børsoppturen fikk seg en knekk etter G7-uttalelse

  4. Annonsørinnhold

  5. Monsterkutt fra Fed: – Alle mann til pumpene

  6. Swedbank spår krisekutt i renten neste uke