Tollefsens Heimstaden får milliardfinansiering av EU

Ivar Tollefsens eiendomsselskap skal bygge 3.300 energieffektive utleieboliger i Sverige.

Ivar Tollefsens eiendomsselskap får EU-støtte til åtte prosjekter i Sverige.

Heimstaden
Publisert:,

Den europeiske investeringsbanken (EIB) har gitt Ivar Tollefsens eiendomsselskap Heimstaden finansiering på 3 milliarder svenske kroner, tilsvarende 2,77 milliarder norske kroner.

Det skriver selskapet i en børsmelding mandag ettermiddag.

Pengene skal brukes til utvikling av åtte eiendomsprosjekter i fem byer i Sverige. Totalt skal det resultere i rundt 3.300 utleieboliger. Deler av investeringen vil inkludere tjenester for samfunnet slik som et nytt bibliotek, og boliger dedikert til eldreomsorg.

Usikrede lån

De nye boligene skal samtidig være energieffektiv i tråd med formålet til pengene fra EIB.

– Vi må ikke underestimere viktigheten av energieffektive boligen i kampen mot klimaendringer; våre hjem og kontorbygg er de som slipper ut mest CO₂, og slipper ut mer enn selv biler. Med stadig økende etterspørsel etter rimelige boliger i Sverige, er jeg glad for at EIB kan bidra til å lindre problemet – og gjøre det med bærekraftige boliger, sier visepresident i EIB Alexander Stubb i en uttalelse.

Pengene fra EIB vil bli lånt ut usikret, og vil være tilgjengelige i tre år. Hvert av lånene vil ha nedbetaling på inntil ti år, og kommer i svenske kroner eller euro, med fast eller flytende rente, opplyser selskapet.

– Som en langsiktig investor er det å utvikle og styre rimelige og energieffektive boliger en del av vårt DNA. Dette prosjektet vil skape verdi fra både et sosial- og miljøaspekt og det er med stor glede vi fortsetter dette viktige prosjektet i samarbeid med EIB, sier Heimstaden-sjef Patrik Hall i en uttalelse.

Børsmeldingen fra selskapetLes mer om Den europeiske investeringsbanken