Øystein Stray Spetalen selger minilager-aksjer for en halv milliard

Spetalen kvitter seg med Self Storage Group-aksjene sine etter at selskapet har mer enn doblet seg på Oslo Børs.

Investor Øystein Stray Spetalen ble nylig tankreder. Her på Paretos oljekonferanse.

Stian Lysberg Solum
Publisert:,

Investor og milliardær Øystein Stray Spetalen kaster kortene i minilagerselskapet Self Storage Group, ifølge en melding fredag morgen.

Samlet kvitter han seg med 18,4 millioner aksjer, eller 22,24 prosent av de utestående aksjene, for 27 kroner per aksje. Det tilsvarer et salg på 496 millioner kroner kroner.

Salget er gjort gjennom investeringsselskapene Feok as og Ferncliff Tih as, fremgår det.

Minilager-aksjen faller rundt ti prosent på Oslo Børs kort tid etter børsåpning klokken ni.

Kursfest

Spetalen var med som storeier da Self Storage Group i 2017 ble notert på Oslo Børs. Siden har aksjen steget over 110 prosent.

Han kjøpte seg også ytterligere opp i fjor sommer gjennom en kapitalinnhenting, til en kurs som var rundt 40 prosent lavere enn salgskursen fredag.

I en annen melding fremgår det at et fond forvaltet av Centerbridge Partners har kjøpt i overkant av 19 millioner aksjer.

Også Self Storage-styreleder Martin Nes, som er sjef i Spetalens Ferncliff, har solgt aksjene sine for 9,3 millioner kroner. Han trekker seg nå umiddelbart fra vervet, ifølge en melding fredag ettermiddag.

Spetalen er kjent for å ha mesteparten av verdiene sine plassert i banken, men har i løpet av fjoråret og det nye året figurert på aksjonærlistene til flere Oslo Børs-selskaper.

Han har blant annet lastet opp tungt med tankaksjer, samt kjøpt seg inn i nisjebanken Pareto Bank.

Les også

Les også: Tungt fall for inntjeningen til tankskipene

E24 har ikke lykkes med å komme i kontakt med Spetalen fredag.

Anbefaler salg

Torsdag kveld dobbeltnedgraderte meglerhuset DNB Markets Self Storage Group til salg, mens kursmålet ble økt til 26 kroner per aksje, fra tidligere 25 kroner per aksje, skriver Infront TDN Direkt.

«Vi forventer fortsatt inntjeningsvekst for selskapet, men etter den siste tids kursoppgang er aksjen for høy etter vårt syn. Verdsettelsen ser strukket ut og våre fjerdekvartalsestimater impliserer nedsiderisiko mot konsensus», skriver meglerhuset, ifølge Infront TDN Direkt.

Self Storage-aksjen avsluttet til 28,6 kroner på Oslo Børs torsdag, som tilsvarer en markedsverdi på 2,4 milliarder kroner.

Selskapet leier ut minilager til privatpersoner og bedrifter gjennom OK Minlager og City Self-Storage.

Det driver over 100 ulike fasiliteter i Skandinavia, med et utleiebart areal på 134.900 kvadratmeter, ifølge en presentasjon av selskapet.

Les også

– Risiko å eie lite sjømat om sektoren får grønt stempel